Työllistymisen IPS-toimintamalli osana mielenterveyspalveluita
Lyhenne IPS tulee englannin kielen sanoista Individual Placement and Support.
IPS-työhönvalmennukseen ohjautuu töihin motivoituneita ihmisiä Kainuun hyvinvointialueen mielenterveyspalveluiden kautta tai olemalla suoraan yhteydessä työhönvalmentajiin. Työhönvalmentaja kartoittaa asiakkaan kanssa hänen osaamisensa sekä etsii sopivan työpaikan.
IPS-toimintamallin keskiössä on kaksi asiakasryhmää: työntekijät ja työnantajat. Yhdistävänä linkkinä toimii työhönvalmentaja. Yrityksille tukea annetaan esimerkiksi täsmätyön tai työn muokkaamiseen liittyvissä kysymyksissä. Työhönvalmennus jatkuu työsuhteen aikana ja palvelu on molemmille asiakasryhmille maksutonta.
IPS-työhönvalmennus toteutettiin osana Kainuun hyvinvointialueen Kestävän kasvun Kainuu II -hanketta. Toiminnan seurannasta vastasi Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) ja toimintaa on rahoittanut Euroopan Unioni.
Hanketta koordinoi, tukee ja tutkii Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Toiminta toteuttaa kansallista mielenterveysstrategiaa.
IPS-työhönvalmennushankkeessa työskentelivät tiiminvetäjä ja työhönvalmentaja Veli-Pekka Kontio, työhönvalmentaja Tiina Kela sekä työhönvalmentaja Esa Jääskeläinen.
IPS juurtui Kainuuseen
IPS-työhönvalmennus juurtui hankkeen aikana pysyväksi osaksi 01/2025 alkaen Kainuun hyvinvointialueen mielenterveyspalveluita. Ota yhteyttä!
Työhönvalmentaja Annemari Sistonen, puh. 044 797 0115, annemari.sistonen@kainuu.fi
Työhönvalmentaja Harri Smedberg, puh. 044 797 0587, harri.smedberg@kainuu.fi.
Instagram: instagram.com/ips_tyohonvalmennus_kainuu
Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100095205649718
Voit lukea lisää IPS-toimintamallista THL:n sivuilta.