Kotisairaala Aliisa

Asiakkaaksi Aliisaan (Akuutti liikkuva sairaala) voi tulla perusterveydenhuollosta tai erikoissairaanhoidosta, missä hoitava lääkäri on tehnyt hoitosuunnitelman yhteisymmärryksessä potilaan tai hänen omaistensa kanssa. Hoitava yksikkö sopii kotisairaalahoidon aloittamisesta ja toteuttamisesta asiakkaan kotikunnan Aliisan kanssa.

Kotisairaala Aliisa tarjoaa määräaikaisen hoidon asiakkaan kotiin/asumisyksikköön, mikäli asiakas ei itse voi hakea sitä muusta terveydenhuollon yksiköstä.

Kotisairaala Aliisa toteuttaa asiakaslähtöistä ja kokonaisvaltaista hoitoa. Käyntien yhteydessä arvioidaan asiakkaan toipumista ja kotona pärjäämistä hyödyntäen mm. vierianalytiikkaa, sekä tarvittaessa ollaan yhteydessä lääkäriin tai muihin yhteistyötahoihin. Asiakkaalla on mahdollisuus siirtyä sairaalahoitoon, mikäli kotona pärjääminen vaikeutuu.

Aliisan asiakkaita ovat Kainuun alueen väestö, joiden hoito ei vaadi jatkuvaa sairaalaseurantaa ja jonka toteutus on turvallista kotiympäristössä, esimerkiksi

  • Infektiopotilaat
  • Akuutit haavapotilaat
  • Hoitokotien asukkaat, jotka tarvitsevat akuuttia sairaanhoitoa
  • Kipu- tai ravitsemuspumppuhoitoa saavat potilaat
  • Toimenpiteistä toipuvat potilaat
  • Syöpäpotilaiden voinnin seuranta ja hoito
  • Kotisaattohoitopotilaat

Hoitosuhteen päätyttyä asiakkaalle välitetään jatkohoito-ohjeet ja huolehditaan myös omaisten ohjaamisesta.

Käyntimaksu on 12,00 €/käynti. Mikäli käyntejä on vuorokaudessa kolme tai enemmän, asiakasmaksu on 25,00 €/vrk. Asiakasmaksu ei kerrytä maksukattoa ja sitä ei peritä, mikäli asiakas on säännöllisen kotisairaanhoidon asiakas. Kotisairaanhoidon yhteydessä annettavat iv-lääkkeet ja hoitosuunnitelman mukaiset hoitotarvikkeet ovat potilaalle maksuttomia.

Ensihoito

Ristijärven ensihoitoyksikkö tarjoaa Aliisa-kotisairaalapalveluita Ristijärvi-Paltamo-Hyrynsalmi alueella ja vastaa yöaikana koko Kainuun alueen kotisaattohoitopotilaiden hoidontarpeisiin.

 

 

 
Palautteesi on meille tärkeä, koska haluamme kehittää palvelujamme jatkuvasti.