Hoito raskauden aikana sairaalassa

Raskauden aikaisen hoidon tavoitteena on turvata äidin ja sikiön hyvinvointi. Raskaana olevat voivat olla kotiseurannassa tai osastohoidossa perheosastolla erilaisten raskauden ajan ongelmien tai odottajan perussairauden vuoksi. Yleisimpiä syitä sairaalassa ololle ovat mm.
 

Useimmiten synnyttäjä siirtyy osastohoitoon äitiyspoliklinikalta. Joskus sikiön vointi voi vaatia sairaalaseurantaa, vaikka tuleva äiti ei tuntisikaan itseään sairaaksi. Osa äideistä voi tulla myös suunnitellusti osastolle esimerkiksi synnytyksen käynnistämistä varten.

Sairaalassa osastonlääkäri arvioi jokaisen synnyttäjän hoidon tarpeen ja ottaa kantaa hänen hoitosuunnitelmaan päivittäin. Lääkäri ei välttämättä kierrä potilashuoneissa haastattelemassa ja tutkimassa synnyttäjiä vaan kätilö tiedottaa lääkäriä synnyttäjän tilassa tapahtuvista muutoksista ja tutkimustuloksista sekä konsultoi lääkäriä hoidon suhteen.

Osastolla lääkäri päättää raskaana olevan kotiutumisesta tai kotilomasta. Kotiutuessasi saat mukaan mahdolliset kontrolliajat sekä sairausloma- ja matkakorvaustodistukset.