Suun terveydenhuollon palveluseteli

Kainuun hyvinvointialueella on käytössä suun terveydenhuollon palveluseteli. Palvelusetelin tarkoituksena on lisätä potilaiden valinnanvapautta. Palvelusetelin saanut asiakas voi hakeutua yksityisen palvelun tuottajan palvelujen piiriin.

Mikä palveluseteli on?

Kainuun hyvinvointialue tukee palvelusetelillä asiakasta yksityiseltä palveluntuottajalta hankittujen palveluiden maksamisessa. Palveluseteli voidaan myöntää hyvinvointialueen asukkaalle. Jos asiakas ei halua palveluseteliä, hänet hoidetaan terveyskeskuksessa. Saadusta palvelusta asiakkaalle jää maksettavaksi palvelusetelin arvon ja palveluntuottajan perimän palvelun hinnan välinen erotus. Palvelun tuottajille on määritetty toimenpidekohtainen hintakatto.

Palvelusetelin käyttö suun terveydenhuollossa

Palveluseteliä voidaan tarjota yli 18-vuotiaille suun terveydenhuollon kokonaishoitoon. Asiakas hakeutuu terveyskeskuksen hammashoitolaan, jossa hammaslääkäri määrittää asiakkaan hoidon tarpeen ja tekee hoitosuunnitelman. Jos asiakas soveltuu Kainuun hyvinvointialueen määrittämällä tavalla palveluseteliasiakkaaksi, hammaslääkäri tarjoaa palveluseteliä. Palvelusetelin hyväksynyt asiakas valitsee haluamansa palveluntuottajan ja hakeutuu tämän hoitoon. Palveluntuottajat on valittu hyvinvointialueen toimesta. Palveluseteliä voi käyttää vain terveyskeskuksen hammaslääkärin määrittelemään hoitoon. Palveluseteli ei kata asiakkaan ja yksityisen palveluntuottajan keskenään sopimia hoitoja tai toimistomaksuja. Palvelusetelin vastaanottaminen katsotaan suostumukseksi potilastietojen luovuttamiseen yksityiselle palvelun tuottajalle. 
 

Palveluntuottaja

 

 

Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä (PSOP)

Yksityiset palveluntuottajat


Hohde
Kauppakatu 23 A 4, 87100 Kajaani p. 08 627566
       
Plusterveys Oy Antti Värttö
Pohjolankatu 6, 87100 Kajaani p. 08 6131255

Hammas Mehiläinen Kajaani
Kauppakatu 30, 87100 Kajaani p. 010 2738000

Hammaslääkäriasema Aito Paikka Oy
Kauppakatu 31 A, 87100 Kajaani p. 044 7051100