Tiedote 06.04.2021

Koronatilanne Kainuussa rauhallinen - rokotukset nyt 1951 syntyneille ja sitä vanhemmille

Kainuun koronatilanne rauhallinen

Kainuun koronatilanne on rauhallinen ja kääntynyt selvään laskuun. Uusia tartuntoja ei ole tiedossa. Ilmaantuvuus on pudonnut alle kymmeneen sataatuhatta asukasta kohden kahdessa viikossa.

Vartiuksen rajanylityspaikalla pääsiäisen paluuliikenne on ollut kohtuullisen vilkasta. Koronatestejä tehtiin eilen 52, joka on selvästi viimeaikaista suurempi määrä. Tartuntoja ei ole todettu. Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on määrännyt maahantulijoille pakolliset terveystarkastukset 2.4. alkaen. Määräys koskee henkilöitä, jotka ovat 14 vuorokauden sisällä ennen maahantuloa oleskelleet maassa, jonka koronailmaantuvuus on suurempi kuin 25 / 100 000 henkilöä / 14 vrk. Pakolliset terveystarkastukset eivät koske 2008 tai sen jälkeen syntyneitä lapsia eikä tavaraliikenteen kuljetus- ja logistiikkahenkilöstöä työtehtävissään.

”Tilanne näyttää nyt oikein hyvältä. Toivottavasti pääsiäisen lomanvietto ei aiheuta muutosta, vaan kesää kohti tartunnat nyt painuisivat kohti nollaa”, toivoo pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari Kainuun sotesta.

Rokotukset avoinna nyt 1950 - 51 syntyneille sekä 1952 - 56 syntyneille riskiryhmäläisille

Puhelujonoa on purettu pääsiäisen aikana; jonossa on edelleen noin 400 puhelua. Ensisijainen ajanvaraustapa on Omasoten nettipalvelussa, jonka kautta voi valita parhaiten sopivan ajan:

- 1951 tai aiemmin syntyneet valitsevat Omasote-palvelusta paikkakuntansa ”iänmukaiset koronarokotukset”. Ajan voi varata myös ajanvarausnumerosta 044 709 3788.

- 1952 - 56 syntyneet (65 - 69 vuotiaat) sairautensa perusteella rokotusvuorossa olevat valitsevat Omasote-palvelusta paikkakuntansa ”riskiryhmäläisten koronarokotukset”. Ajan voi varata myös ajanvarausnumerosta 08 718 9303. Rokotusvuorossa olevaan riskiryhmään 1 kuuluvat:

  • elinsiirto- tai kantasolusiirtopotilaat sekä aktiivihoidossa olevat syöpäpotilaat
  • henkilöt, joilla on vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, vaikea krooninen munuaissairaus vaikea krooninen keuhkosairaus tai Downin oireyhtymä
  • omaishoidettava ja -hoitaja, joka asuu samassa taloudessa hoidettavan kanssa
  • lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes (muu kuin nuoruustyypin diabetes)

Rokotuksen saaminen ei vapauta varotoimien ja rajoitusten noudattamisesta.

Yksityiskohtaiset varausohjeet löytyvät infosivulta sote.kainuu.fi/koronarokotukset. Erityiset koronaan tai rokotteisiin liittyvät kysymykset pyydetään sähköpostitse korona@kainuu.fi.

 

- Lisätietoja: Olli-Pekka Koukkari, Kainuun soten pandemiapäällikkö (044 797 4668), Maire Ahopelto, kuntayhtymän johtaja (044 777 3033)