Tiedote 19.02.2021

Palvelumuutoksia koronarokotusten järjestelyiden vuoksi

Neuvoloissa sekä koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa muutoksia koronarokotusten järjestelyiden vuoksi

Käynnistyneet koronarokotukset aiheuttavat muutoksia Kainuun soten terveydenhoitajien työskentelyssä. 

Perustyötä joudutaan kohdentamaan koronarokotuksiin Kajaanin, Paltamon, Ristijärven, Sotkamon, Kuhmon, Hyrynsalmen ja Suomussalmen äitiys-, ehkäisy- ja lastenneuvoloissa sekä koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa. Tämän vuoksi jo annettuja aikoja voidaan joutua siirtämään toiseen ajankohtaan. Palvelut palautetaan normaaliksi mahdollisimman pian.

Äitiysneuvoloissa tarkastukset pyritään pääosin toteuttamaan suunnitellun aikataulun mukaisesti. Raskaudenaikaisia kotikäyntejä ei tehdä, vaan käynti toteutetaan vastaanottokäyntinä. Vastasyntyneen kotikäynnit toteutetaan joko vastaanotolla tai tarpeen mukaan kotikäyntinä.

Naisten kohdunkaulansyövän seulontatutkimukset (papa) siirretään syksyyn.

Lastenneuvoloissa jätetään toistaiseksi pois 10 kk ja 1v 4kk käynnit. 1-vuotiskäynti toteutetaan laajana tarkastuksena. 6- vuotiaiden osalta toteutetaan vain ikäkauteen liittyvät rokotukset.

Ehkäisynaloitukset pyritään hoitamaan.

Koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa pyritään hoitamaan laajat tarkastukset (ensimmäisen, viidennen ja kahdeksannen luokan tarkastukset) sekä ikäkausirokotukset. Muita tarkastuksia voidaan joutua siirtämään.

Koulujen psykiatristen sairaanhoitajien (”Miekkareiden”) vastaanotot toimivat toistaiseksi normaalisti.

Lisätietoja:

Maila Moilanen, tulosyksikön päällikkö (neuvolat) 044 7970154

Auli Pennanen, tulosyksikön päällikkö (koulu- ja opiskelija-th) 044 7101751