Tiedote 24.05.2021

Perjantaina kaksi tartuntaa - viikonloppuna rauhallista

Hyrynsalmen tartuntaryppääseen liittyen perjantaina todettiin suomussalmelaisella henkilöllä positiivinen koronatestitulos. Lisäksi kolme henkilöä määrättiin karanteeniin.

Kuhmolaisella henkilöllä todettiin maahantulotestissä koronatartunta, jonka johdosta kuusi henkilöä on karanteenissa. Tapaus ei liity Hyrynsalmen ryppääseen.

Viikonloppuna ei ole tullut tietoon uusia sairastumisia. Kainuussa koronakaranteeniin määrättyjä on tällä hetkellä yhteensä 86. Kainuun alueen ilmaantuvuus on nyt 25 (per 100 000 as / 14 vrk) ja positiivisten testien osuus viime viikolla 0,7 % otetuista testeistä.

Ohjeet ja rajoitukset

Kainuussa on sallittu enintään 50 hengen yleiset tilaisuudet tai kokoukset. Kuitenkin tätä suurempia tilaisuuksia saa järjestää, jos niissä noudatetaan THL:n ja OKM:n turvaohjetta. Ohjeessa vaaditaan mm. vähintään kahden metrin turvavälit. Kaikissa tilaisuuksissa on kuitenkin otettava huomioon tartuntatautilain pykälän 58c velvoitteet.

Voimassa ovat edelleen seuraavat suositukset ja ohjeet:

  • Yleinen maskisuositus yli 12-vuotiaille
  • Yleinen etätyösuositus on, ei etäopetussuositusta
  • Suositus välttää maakuntarajat ylittävää matkustamista. Ulkomaanmatkailu tulee rajoittaa vain välttämättömään
  • Alle 12-v ryhmätoiminnassa ei ole rajoitussuosituksia, muille suositellaan enintään 50 henkilön ryhmiä
  • Yksityistilaisuuksissa vahva suositus noudattaa turvaetäisyyksiä ja hygieniakäytäntöjä. Yksityisiä juhlia suositellaan järjestettävän mahdollisimman pienimuotoisina ja välttämään lähikontakteja.
  • Koronatestiin tulee edelleen hakeutua matalalla kynnyksellä. Lisäksi suositellaan Koronavilkun käyttämistä älypuhelimessa.

Kainuun sote kehottaa jatkamaan ohjeiden mukaisia varotoimia sekä hakeutumaan koronatestiin matalalla kynnyksellä. Testaukset ajanvarauksella terveysasemilla arkipäivisin sekä päivittäin KAKS:n koronatestausasemalla (puh. 040 165 0020).

Lisätiedot:

  • Pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari (044 797 4668)