Tiedote 10.03.2021

Sotkamon ja Vuokatin alueella on voinut altistua koronatartunnalle 4–5.3

Tänään saadun tiedon mukaan ulkopaikkakuntalainen koronavirustartunnan saanut henkilö on liikkunut laajalti Sotkamon ja Vuokatin alueella 4-5.3. Kainuun sote välittää tiedon, koska henkilö on ollut oireinen ja tapahtumapaikoissa on ollut runsaasti ihmisiä samaan aikaan.

Henkilö on yöpynyt hotelli Tuliketussa ja asioinut ilman kasvomaskia 5.3. aamupalalla noin klo 8, Vuokatin Hesburgerissa 5.3. klo 14 – 15 sekä molempina päivinä useita kertoja rinneravintola A’la Katissa.

Lisäksi sairastunut henkilö on asioinut maskia käyttäen Vuokatin rinteiden suksivuokraamossa sekä Vuokatin K-marketissa.

Koronavilkkua ei ole ollut käytössä. Sairastuneen henkilön kotipaikkakunnan tartunnanjäljitys on ollut yhteydessä tiedossa oleviin suoraan altistuneihin henkilöihin.

Kainuun sote muistuttaa, että vähäisistäkin oireista tulee hakeutua koronatestiin ja jäädä omaehtoiseen karanteeniin testitulosta odotettaessa. Selvästi oireisena ei tule matkustaa tai muuten altistaa muita lähikontaktissa olevia tartunnalle.

Kainuun soten keskussairaalan drive in -testauksen ajanvaraus palvelee ma-su klo 8 – 19 numerossa 040 165 0020. Koronatestaus myös terveyskeskusten toimipisteissä näiden aukioloaikoina.  Tarkemmat ohjeet testiin hakeutumisesta sote.kainuu.fi/koronainfo

Lisätietoja: Ei yhteyshenkilöä /  Kainuun sote tiedottaa lisää tarvittaessa