Tiedote 02.08.2021

Sunnuntaina 3 uutta koronatartuntaa Kainuussa

Sunnuntaina Kainuussa on todettu 3 koronatartuntaa. Tartunnan saaneista yhden kotipaikka on Oulu, muut kainuulaisia. Karanteeniin on asetettu 10 henkilöä, joista 1 on altistunut etelä-suomessa ja 3 ulkopaikkakuntalaista.

Koronaviruksen ilmaantuvuus Kainuussa on nyt 104,2  (per 100 000 as / 14 vrk).

Kainuun sote muistuttaa, että positiivisen testituloksen tapauksessa henkilö asetetaan eristykseen ja altistuneet karanteeniin, eivätkä nämä määräykset ole vapaaehtoisia.

Rokotusaikoja hyvin saatavilla

Kainuussa on nyt lisätty Omasoten ajanvaraukseen mahdollisuus varata 16 – 17- vuotiaille sekä 12 – 15 -vuotiaiden riskiryhmään kuuluville rokoteaika netin kautta kaikkiin Kainuun kuntiin. Suomessa rokotteita annetaan tällä hetkellä kaikille 16 vuotta täyttäneille sekä 12 vuotta täyttäneiden riskiryhmään kuuluville. Rokoteaikoja on nyt saatavilla ja erityisesti nuoret ovatkin varanneet hyvin rokotuksia.

Kainuun sote kehottaa varaamaan rokotusajan ensisijaisesti Omasoten kautta.

Kysymyksiä koronatilanteesta?

Nopeasti heikentynyt epidemiatilanne herättää monenlaisia kysymyksiä ja tunteita sekä epätietoisuutta. Vastauksia kuntalaisten usein esitettyihin kysymyksiin on koottu verkkosivuille sote.kainuu.fi/koronainfo.