Tiedote 01.08.2021

11 tartuntaa - tartuntariski jatkuu korkeana

11 uutta koronatartuntaa

Lauantaina Kainuussa on todettu 12 koronatartuntaa, joista seitsemän on Kajaanissa, yksi ulkopaikkakuntalaisella ja kolme ulkomaalaisella henkilöllä. Lisäksi Vartiuksen raja-asemalla ulkopaikkakuntalainen henkilö on maahantulotestissä testattu positiiviseksi. Kainuun Prikaati on ilmoittanut neljän varusmiehen sairastumisesta, joista yksi sisältyy eilen Kainuussa raportoituihin tartuntoihin.

Tapauksista kolme on jo aiemmin karanteenissa olleilla henkilöillä. Uusia karanteeneja on määrätty 11. Tartunnanjäljitys edellisiin liittyen jatkuu edelleen.

Koronaviruksen ilmaantuvuus Kainuussa on nyt 108,3.

Koronatestauksen ja rokotusten puhelinpalveluissa on ruuhkaa, ja asiakkaita pyydetään mahdollisuuksien mukaan käyttämään ensisijaisesti Omasoten nettipalveluita. Tällä nopeutetaan toimintaa ja vähennetään merkittävästi henkilöstön työkuormaa.

Tartuntariski jatkuu korkeana

Koronatartuntojen määrän nopea kasvu jatkuu Suomessa. Ihmisten aktiiviset sosiaaliset kontaktit ja suositusten noudattamattomuus lisäävät edelleen tartuntariskiä.

Kainuussa ovat voimassa ravintolatoimintaa koskevat kiihtymisvaiheen rajoitukset. Yleisötilaisuuksia koskevat kokoontumisrajoitukset astuvat voimaan perjantaina 6.8.

Kainuun sote kehottaa vähentämään kaikkia ei-välttämättömiä kontakteja, noudattamaan annettuja ohjeita sekä ottamaan koronarokotteen, kun se on tarjolla.

”Seuraavien viikkojen aikana alkavat koulut herättävät paljon huolestuneita kysymyksiä. Perusopetuslain väliaikaisen muutoksen mukaan voi opetuksen järjestäjä tietyin edellytyksin päättää poikkeuksellisista järjestelyistä. Myös koulun tilojen sulkeminen on mahdollista tartuntatautilain nojalla, mutta sen on oltava välttämätöntä epidemian estämiseksi. Tällä hetkellä koulujen aloitus lähiopetuksena näyttää Kainuussa mahdolliselta, ja yleinen tavoite on turvata etenkin nuorempien lähiopetus mahdollisimman pitkään”, arvioi Tuomo Erola Kainuun soten vs. pandemiapäällikkö.

Lisätiedot:

  • vs. pandemiapäällikkö Tuomo Erola 044 797 4872