Tiedote 03.05.2021

Ei uusia koronatartuntoja - yli 60-vuotiaita ja riskiryhmiä kehotetaan nyt rokottautumaan

Ei uusia koronatartuntoja

Kainuussa ei ole uusia koronatartuntoja. Edellinen positiivinen testitulos on todettu yli viikko sitten.

Aiempien ryppäiden jäljiltä ilmaantuvuus on tällä hetkellä 18 (per 100 000 asukasta / 14 vrk).

 

Koronarokotukset jatkuvat – yli 60-vuotiaita ja riskiryhmiä kehotetaan nyt rokottautumaan

Koronarokotuksiin voivat nyt varata ajan:

  • 1961 ja sitä aiemmin syntyneet. Ajanvaraus Omasote-palvelun valikosta paikkakuntansa ”iänmukaiset koronarokotukset” Rokotteena on Pfizerin tai Modernan mRNA-valmiste.
  • 2005 tai sitä aiemmin syntyneet riskiryhmään 1 ja 2 kuuluvat. Ajanvaraus Omasote-palvelun valikosta paikkakuntansa ” riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvien koronarokotukset”. Rokotteena on Pfizerin tai Modernan mRNA-valmiste.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeen mukaan 1956 tai sitä ennen syntyneet AstraZenecalla rokotetut saavat myös 2. annoksen samalla valmisteella. 1957 syntyneet ja sitä nuoremmat ensimmäisenä rokoteannoksena AstraZenecaa saaneet saavat toisena annoksena mRNA-valmisteen.

Kainuun sote muistuttaa, että iän tai taustasairauksien myötä riski vakavaan koronatautiin kasvaa. ”Kehotamme erityisesti nyt vuorossa olevia 1961 tai sitä ennen syntyneitä ja kaikkia riskiryhmään kuuluvia varaamaan rokoteajan”, painottaa Olli-Pekka Koukkari Kainuun sotesta.

Varaus- ja muut ohjeet on koottu Kainuun soten infosivulle sote.kainuu.fi/koronarokotukset. 

Ajanvarausnumeroon 044 709 3788 pyydetään soittamaan vain, mikäli nettiajanvaraus ei ole mahdollista.

Aikoja on varattavissa tällä hetkellä seuraavan kolmen viikon jaksolle. Vapaita aikoja nettivaraukseen lisätään rokotteiden saatavuuden mukaan.

 

Ensimmäinen rokotuskierros Kainuussa valmiina mahdollisesti elokuussa

Toukokuussa uusia koronarokoteryhmiä käynnistyy aiempaa vähemmän. Kainuuseen saadaan rokotevalmisteita n. 2000 annosta viikossa, joista osa käytetään ensimmäisen rokoteannoksen saaneiden tehosterokotuksiin. Toinen rokote annetaan 12 viikkoa ensimmäisen jälkeen eli toukokuussa vuorossa ovat helmikuussa rokotteen saaneet sote-ammattilaiset, vanhemmat ikäluokat ja laitosasukkaat.

Seuraavana rokotettava uusi ryhmä on 1962 - 71 syntyneet, joille ajanvaraus arvioidaan avattavan lähiviikkoina. ”Rokotetoimitusten jakoperusteita on muutettu siten, että Kainuun osuus on aiempaa pienempi, mutta vastaavasti toimituserät ovat hieman kasvaneet. Aloitettavien rokotusten viikkovauhti on noin 3 % väestöstä. Tämän mukaan yli 16-vuotiaiden ensimmäisen kierroksen rokotukset Kainuussa olisivat valmiina elokuun lopussa”, arvioi pandemiapäällikkö Koukkari.

Yli 70-vuotiaista kainuulaisista on nyt rokotettu 90 %, 65 - 69-vuotiaista 60 % ja 60 - 65-vuotiaistakin 42 %.

 

Lisätietoja: Olli-Pekka Koukkari, Kainuun soten pandemiapäällikkö (044 797 4668)