Tiedote 28.12.2021

Hakeudu päivystykseen terveysturvallisesti soittamalla ensin Päivystysapunumeroon 116 117

Kainuun keskussairaalan päivystys ohjeistaa potilaat ottamaan yhteyttä Päivystysapunumeroon 116 117 ennen päivystykseen saapumista. Soittamalla ensin Päivystysapuun 116 117 voidaan odottavia potilaita porrastaa hallitusti.

Päivystävä sairaanhoitaja antaa jatko-ohjeet tai arvion vastaanottoajasta, mikäli tilanne edellyttää päivystyskäyntiä. Huomaathan kuitenkin, että päivystyksessä tilanne voi muuttua arvioidusta kiireellisempien potilaiden vuoksi.

Hengitystieoireisen potilaan tulee käydä koronanäytteenotossa ennen päivystykseen saapumista. Kotona tehtävä koronatesti ei riitä tilanteessa, jossa potilaan tila vaatii päivystyskäyntiä. Koronanäytteen ottoajan voi varata ensisijaisesti Omasoten kautta tai toissijaisesti puhelinnumerosta soittamalla 040 165 0020 (numerossa vain ajanvaraus; käytössä on takaisinsoittopalvelu).

Päivystykseen pyydetään ottamaan mukaan vain välttämätön saattaja, esimerkiksi lapsen tai vanhuksen omainen. Vähentämällä sairaalan tiloissa samaan aikaan oleskelevien määrää, pienennetään paitsi koronaviruksen, myös muiden tautien leviämisen riskiä. Kulku päivystykseen on sairaalan länsipuolelta ovesta F2 (päivystyspoliklinikka).

Päivystykseen hakeutumisen yleisohjeet ovat voimassa pysyvästi myös koronaepidemian helpottuessa.

Henkeä uhkaavissa ja muissa hätätilanteissa on aina soitettava hätäkeskukseen 112.