Tiedote 16.05.2021

Hyrynsalmen ryppäässä 56 karanteenissa_yksi uusi tartunta ulkomaalaisella henkilöllä

Hyrynsalmen varhaiskasvatuksen koronaryppäässä on tällä hetkellä on 56 karanteeniin määrättyä sekä kuusi positiivista testituloksen saanutta henkilöä.

”Varotoimena yksi yhtenäiskoulun luokka siirtyy etäopetukseen 17 - 18.5, sillä useita luokan oppilaita on karanteenissa. Muilta osin koulutyö jatkuu lähes normaalisti. Koululaisia on tiedotettu Vilman kautta ja myös päivähoidossa olevien huoltajille on myös annettu ohjeet”, kertoo kunnanjohtaja Heimo Keränen. ”Ymmärrän, että tilanne aiheuttaa kuntalaisissa kysymyksiä, mutta pyydämme, että huhupuheita ei levitetä ja aiheuteta tarpeetonta hämminkiä. Maanantaina tiedotamme lisää tilanteesta ja muista mahdollisista palvelumuutoksista kunnassa”, jatkaa Keränen. 

Kainuun soten tartunnanjäljitys on tavoittanut kaikki altistuneet ja heille on annettu jatko-ohjeet. Kaikkien altistuneiden testitulokset eivät vielä ole valmiina. ”Huomenna tiedämme lisää tilanteesta ja lähipäivät näyttävät tuleeko uusia positiivisia”, arvelee Kainuun soten vs. pandemiapäällikkö Tuomo Erola.

Kainuun sote kehottaa hakeutumaan koronatestiin matalalla kynnyksellä ja tarvittaessa ottamaan yhteyttä lisäohjeita varten KAKS:n koronatestin ajanvarausnumeroon (040 165 0020).

Yksi uusi tartunta ulkomaalaisella henkilöllä

Sunnuntaina on todettu korontartunta Kainuuseen saapuneella ulkomaalaisella henkilöllä. Kolme muuta henkilöä on asetettu karanteeniin. Tapaus ei liity Hyrynsalmen ryppääseen.

Lisätiedot:

- vs. pandemiapäällikkö Tuomo Erola 044 797 4872

- Hyrynsalmen kunnanjohtaja Heimo Keränen 044 710 4400