Tiedote 16.05.2021

Hyrynsalmen ryppäässä neljä uutta koronatartuntaa

Hyrynsalmen varhaiskasvatuksessa todetut koronatartunnat ovat laajentumassa ryppääksi, jossa tällä hetkellä on kuusi sairastunutta. Karanteeniin on nyt asetettu 41 henkilöä, joista valtaosa alle kouluikäisiä lapsia.

Kunnan perhepäivähoidon yhdessä ryhmässä havaitut tartunnat vaikuttavat myös Hyrynsalmen palveluihin. ”Lasten tai oman karanteenin vuoksi kotiin joutuu jäämään useita työntekijöitämme. Tiedotamme palvelumuutoksista kunnan nettisivuilla”, kertoo kunnanjohtaja Heimo Keränen.

Tartunnanjäljitys on pääosin valmiina, mutta kaikkien altistuneiden testitulokset eivät vielä ole valmiina. ”Mahdollista toki on, että lisää tapauksia vielä ilmenee. On syytä muistaa, että virus ei ole yhtäkkiä kadonnut, vaan tartuntojen välttämiseksi ohjeiden noudattaminen on edelleen tärkeää”, toteaa Kainuun soten vs.pandemiapäällikkö Tuomo Erola.

Kainuun sote kehottaa hakeutumaan koronatestiin matalalla kynnyksellä ja tarvittaessa ottamaan yhteyttä lisäohjeita varten KAKS:n koronatestin ajanvarausnumeroon (040 165 0020).

Ohjeiden ja rajoitusten noudattaminen tarpeellista

Hyvän käsihygienian ylläpitäminen ja lähikontaktien välttäminen ovat edelleen keskeisiä tartuntojen vähentämiseksi.

Kainuussa on voimassa yli 12-vuotiaiden yleinen maskisuositus, mikäli yli kahden metrin turvavälejä ei voida varmistaa. Myös suositus rajoittaa matkustamista ja yksityistilaisuuksia on voimassa. Aluehallintovirasto on määrännyt yli 50 henkilön yleisten kokousten ja yleisötilaisuuksien kokoontumisrajoituksen toukokuun loppuun saakka.

Rokotusten saaminen ei toistaiseksi vapauta varotoimien noudattamisesta.

 

Lisätiedot:

-   vs. pandemiapäällikkö Tuomo Erola 044 797 4872

-  Hyrynsalmen kunnanjohtaja Heimo Keränen 044 710 4400