Tiedote 06.01.2021

Joulun jälkeen Vuokatin matkailijoilla ilmennyt lisää tartuntoja

Katinkullan lomakohteessa Vuokatissa joulun ja uuden vuoden aikana lomailleilla ulkopaikkakuntalaisilla henkilöillä on todettu useita uusia koronatartuntoja. Sairastuneet ovat jo palanneet kotiin, ja tiedot on saatu sairastuneiden kotipaikkakuntien tartunnanjäljityksestä.

Kyseessä on eri seurueisiin kuuluvia henkilöitä, jotka ovat sairastuneet lomaillessaan tai kotiin palattuaan. On mahdollista, että tapaukset liittyvät ensimmäiseen 21.12. alkaneeseen tartuntaketjuun, mutta varmuutta asiasta ei ole.

Sairastuneet ovat liikkuneet alueella todennäköisesti tartuttavina 27.12 – 1.1, mutta tarkempia altistumispaikkoja tai ajankohtia ei voida täsmentää.

Katinkullan lomakohteen ravintolat ja muut palvelut noudattavat tarkoin koronavarotoimia ja edellyttävät myös asiakkailtaan näiden noudattamista.

Lomienkin aikana tulee noudattaa ohjeita sekä hakeutua koronatesteihin

Kainuussa matkailijoilla havaitut tartunnat osoittavat, että varotoimet ovat tarpeellisia. Lisäksi tartunnanjäljityksen viiveiden pidentyessä leviämisriski kasvaa. Tämän vuoksi testeihin tulee hakeutua välittömästi lievienkin oireiden ilmaannuttua ja rajoittaa kontaktit minimiin, kunnes tulokset ovat selvillä.

Matkailevien tulee toimia vastuullisesti ja noudattaa ohjeita ja määräyksiä. Mikäli alueella liikkuneet ovat saaneet Koronavilkku-hälytyksiä, heitä pyydetään ottamaan yhteyttä ensisijaisesti omaan terveyskeskukseensa. Lievissäkin koronaan viittaavissa oireissa tulee hakeutua testattavaksi.

 

Lisätietoja:

Olli-Pekka Koukkari, Kainuun soten pandemiapäällikkö (044 797 4668)

Mi­ka Kil­pe­läi­nen, Sot­ka­mon kun­nan­joh­ta­ja (044 750 2111)