Tiedote 14.12.2020

Kainuulaiset valitsivat Omasotelle uuden ilmeen

 

Alkuvuonna 2021 julkaistaan uudistettu ja helppokäyttöisempi Omasote-sivusto, jonka kautta voi asioida kiireettömiin sote-palveluihin liittyen. Omasote on Kainuun soten tarjoama hyvinvoinnin ja terveyden palvelukanava internetissä.

Kainuulaiset ovat valinneet Omasotelle uuden ulkoasun avoimessa nettiäänestyksessä. Suosituinta sinistä vaihtoehtoa (50 % äänistä)  kuvattiin on selkeäksi, yksinkertaiseksi ja rauhalliseksi sekä kuvitukseltaan hyvin Kainuuseen sopivaksi. Muut vihersävyiset vaihtoehdot jäivät selvästi voittajista 30 % ja 20 % kannatuksellaan. Ääniä annettiin yhteensä 154.

Kehittämisehdotuksien mukaan yleisö toivoi mm. palvelun kuvakkeissa käytettävän piirroksia. Valittu vaihtoehto ei siten sellaisenaan tule käyttöön, vaan sivustoa jatkokehitetään saatujen palautteiden pohjalta. Uudistuneen Omasoten on määrä olla käytössä maaliskuussa 2021.

Kainuun sote ja uudistamisesta vastaava KaRa -hanke kiittävät kehitystyöhön osallistuneita kainuulaisia!

Omasoten uudistaminen on osa Kainuun rakenneuudistus (KaRa) –hanketta, johon Kainuun sote on saanut rahoituksen Sosiaali- ja terveysministeriöltä. Kainuun soten hallinnoima hanke kestää vuoden 2021 loppuun.

Lisätietoa Omasotesta ja sen palveluista löydät Kainuun soten verkkosivuilta

 

Lisätietoja

Laura Moilanen laura.moilanen@kainuu.fi p. 044 7974 763 

Niina Komulainen niina.komulainen@kainuu.fi p. 044 797 0444