Tiedote 02.10.2023

Kainuun aluehallitus valitsi ateria- ja puhtaanapitopalveluiden tuottajat

Kainuun hyvinvointialueen aluehallitus on hyväksynyt ateria- ja puhtaanapitopalveluiden kilpailutuksiin liittyvät tarjoukset ja valinnut palveluntuottajat kahteen eri tehtäväkokonaisuuteen. Kainuun hyvinvointialueen, Hyrynsalmen kunnan, Kuhmon kaupungin ja Ristijärven kunnan ateria- ja puhtauspalveluiden tuottajaksi valittiin edullisimman tarjouksen jättänyt SOL Palvelut Oy:n ja Vireko Oy:n muodostama ryhmittymä. Ateria- ja puhtauspalveluiden sopimuskausi on viisi vuotta, jonka lisäksi on mahdollisuus kahteen kahden optiovuoden käyttämiseen. Sopimuksen arvo on hyvinvointialueen osalta 9,8 miljoonaa euroa vuodessa. Kilpailutukseen osallistuvat kunnat laativat osaltaan oman hankintapäätöksensä tämän mukaisesti.

Hyvinvointialueen kotiin vietävien aterioiden kilpailutuksen voitti Compass Group Oy. Sopimuksen arvo on 2,0 miljoonaa euroa vuodessa, ja sopimuskausi on 3 vuotta + mahdolliset optiovuodet. Ateriapalveluissa siirrytään kahdesti viikossa toimitettaviin kylmäkuljetusannoksiin, joissa asiakkailla on valittavana kolme päivittäistä ateriavaihtoehtoa.

”Olemme varsin tyytyväisiä lopputulokseen. Kilpailutukseen osallistui alan merkittäviä toimijoita ja kustannukset kokonaisuudessaan asettuivat tavoitteemme mukaisiksi. Ateria- ja puhtauspalveluissa uusille palveluntuottajille siirtyvä henkilöstö katsotaan liikkeenluovutuksessa ns. vanhoiksi työntekijöiksi. Sopimuskaudet alkavat ensi vuoden helmikuun alusta”, kommentoi hallinnon ja tukipalveluiden toimialuejohtaja Timo Halonen Kainuun hyvinvointialueelta

Kilpailutukseen ei sisältynyt investointia Kainuun keskussairaalan ravintokeskuksen uudistamiseksi, josta hyvinvointialue tekee erilliset päätökset myöhemmin.

Ateria- ja puhtaanapitopalveluiden kilpailutus

Aluehallitus hyväksyi SOL Palvelut Oy:n ja Vireko Oy:n tarjouksen Kainuun hyvinvointialueen ateria- ja puhtauspalveluista (9 698 431,02 €, alv. 0 % / kalenterivuosi). Aluehallitus valtuutti toimialuejohtaja Timo Halosen sopimuksen ja haltuunoton sekä tuotannon hallitun käynnistämisen valmisteluun valitun palveluntuottajan ja hyvinvointialueen toimialueiden kanssa.

Kainuun hyvinvointialueen, Hyrynsalmen ja Ristijärven kuntien ja Kuhmon kaupungin yhteiseen tarjouskilpailuun jättivät tarjouksensa Fodbar Oy sekä SOL Palvelut Oy:n ja Vireko Oy:n muodostama ryhmittymä. Molemmat tarjoukset täyttivät asetetut minimivaatimukset ja olivat tarjouspyynnön mukaisia.

SOL Palvelut Oy:n ja Vireko Oy:n muodostama ryhmittymä esitti tarjouspyynnössä esitettyjen laatumääritysten pohjalta tarjouksen, joka oli hinnaltaan halvin. Sopimusaika on viisi vuotta 1.2.2024 alkaen (mahdollisuus erikseen sovittavaan kahteen kahden vuoden optiokauteen).

Kotiateriapalveluiden kilpailutus

Aluehallitus hyväksyi Compass Group Finland Oy:n tarjouksen Kainuun hyvinvointialueen kotiateriapalveluista (2 005 666,40 €, alv. 0 % / kalenterivuosi) ja valtuutti toimialajohtaja Timo Halosen valmistelemaan sopimuksen ja haltuunoton valmistelua.

Kainuun hyvinvointialueen tarjouskilpailuun jättivät tarjouksensa Compass Group Finland Oy ja Mehiläinen Ateriaali Oy. Molemmat tarjoukset täyttivät asetetut minimivaatimukset ja olivat tarjouspyynnön mukaisia.

Kokonaishinnaltaan halvimman tarjouksen esitti Compass Group Finland Oy. Palvelusopimus on voimassa kolme vuotta 1.2.2024 alkaen (mahdollisuus jatkaa sopimusta kahdella yhden vuoden mittaisella optiokaudella).