Tiedote 20.06.2023

Kainuun hyvinvointialue, aluevaltuuston kokous 19.6.2023

Kainuun hyvinvointialue, aluevaltuuston kokous 19.6.2023

§ 29 Toiminnan ja talouden osavuosiraportti 1.1.-31.3.2023

Aluevaltuusto hyväksyi aluehallituksen esityksen. Alkuperäinen talousarvio oli -33,0 milj. euroa alijäämäinen. Kuluvan vuoden tilikauden tulosennuste tammi-maaliskuun toteuman perusteella on -23,0 milj. euroa alijäämäinen, mikä on 10,0 milj. euroa talousarvion alijäämää pienempi. Toimialueet ovat tunnistaneet yhteensä 5,8 milj. euron suuruiset kuluvan vuoden aikana toteutettavissa olevat talouden tasapainottamistoimenpiteet.

§ 30 Kainuun hyvinvointialueen tilinpäätös ja toimintakertomus 2022 

Aluevaltuusto hyväksyi Kainuun hyvinvointialueen vuoden 2022 tilinpäätöksen liitteineen, merkitsee tilintarkastajan tilintarkastuskertomuksen 2022 tiedoksi, sekä myöntää Kainuun hyvinvointialueen hallintoa ja taloutta hoitaneille toimielinten jäsenille sekä hyvinvointialuejohtajalle ja muille tilivelvollisille viranhaltijoille vastuuvapauden vuoden 2022 hallinnosta ja taloudesta.

§ 31 Kainuun hyvinvointialueen arviointikertomus 2022

Aluevaltuusto hyväksyi tarkastuslautakunnan esityksen Kainuun hyvinvointialueen arviointikertomuksesta 2022, sekä pyytää aluehallitusta antamaan viimeistään vuoden 2023 viimeisessä aluevaltuuston kokouksessa lausunnon niistä toimenpiteistä, joihin arviointikertomus antaa aihetta.

§ 32 NordLab tilinpäätös ja toimintakertomus 2022

Aluevaltuusto hyväksyi NordLabin vuoden 2022 tilinpäätöksen liitteineen, merkitsee tilintarkastajan tilintarkastuskertomuksen 2022 tiedoksi, sekä myöntää NordLabin hallintoa ja taloutta hoitaneille toimielinten jäsenille sekä toimitusjohtajalle ja muille tilivelvollisille viranhaltijoille vastuuvapauden vuoden 2022 hallinnosta ja taloudesta.

§ 33 NordLab arviointikertomus 2022

Aluevaltuusto hyväksyi tarkastuslautakunnan esityksen NordLabin arviointikertomuksesta 2022, sekä pyytää NordLabin hyvinvointiyhtymän johtokuntaa antamaan viimeistään vuoden 2023 viimeisessä yhtymäkokouksessa lausunnon niistä toimenpiteistä, joihin arviointikertomus antaa aihetta.

§ 34 Henkilöstöraportti 2022

Aluevaltuusto merkitsi henkilöstöraportin 2022 tiedoksi.

§ 35 Ensihoidon palvelutasopäätös

Aluevaltuusto hyväksyi Aluehallituksen esittämän, liitteen mukaisen Kainuun ensihoidon palvelutasopäätöksen.

Kainuun hyvinvointialue tuottaa alueensa ensihoitopalvelun omana toimintana tai monituottajamallina yksityisen palveluntuotannon kanssa.  Hyvinvointialueen ensivastepalvelut tuotetaan omana toimintana pelastustoimen kanssa. Hyvinvointialueella on lisäksi voimassa olevat sopimukset ensivastetoiminnan tuottamisesta Kainuun rajavartioston sekä Suomen Punaisen Ristin Kajaanin osaston kanssa.

 

§ 37 Valtuustoaloite: Hyvinvointialueelle autonominen työvuorosuunnittelu

Aluehallitus hyväksyi esityksen että toimintalähtöinen (ja keskitetty) työvuorosuunnittelu ei ole yhtäaikaisesti mahdollista autonomisen työvuorosuunnittelun kanssa. Autonominen työvuorosuunnittelu vaatii toimiakseen kiinteän ja vakituisen yksikön, jossa työntekijät aidosti yhdessä suunnittelevat työvuoronsa. Toimiakseen se vaatii aikaa ja useiden pelisääntöjen työstämistä ja noudattamista sekä esihenkilöiden tukea ja ohjaamista. Lisäksi on huomioitava työaikalain vaatimukset, jotka eivät aina ole henkilöstön tiedossa, mutta joiden toteutumisesta esihenkilö lopulta vastaa. Aluevaltuusto totesi aloitteen loppuun käsitellyksi.

§ 38 Valtuustoaloite: Työhyvinvointisopimus Kainuun hyvinvointialueelle

Aluevaltuusto hyväksyi esityksen, että työhyvinvointisopimuksen osa-alueet tullaan huomioimaan viranhaltijoiden, henkilöstön ja luottamushenkilöorganisaation yhteistyönä valmisteltavassa henkilöstöstrategiassa. Niin Kainuun hyvinvointialueella kuin muuallakin Suomessa työhyvinvoinnin edistäminen on keskeinen henkilöstöstrateginen valinta, joka tulee avata tavoitteiksi ja toimenpiteiksi, miten työhyvinvointia ja työturvallisuutta edistetään. Aluevaltuusto totesi aloitteen loppuun käsitellyksi.