Tiedote 29.03.2023

Kainuun hyvinvointialueen verkkosivujen ilme on uudistunut

Uuden ilmeen myötä verkkosivujen mobiilikäyttö helpottuu. Sivut ovat nyt entistä käyttäjälähtöisemmät ja monipuolisemmat.

Hyvinvointialueen verkkosivuja on uudistettu jo vuoden vaiheesta lähtien, jolloin sivut siirtyivät uuteen osoitteeseen hyvinvointialue.kainuu.fi. Siirron yhteydessä Kainuun hyvinvointialueen uusi logo otettiin käyttöön ja sivuston värimaailmaa päivitettiin. Lisäksi sivuilla otettiin käyttöön helppokäyttöisyyttä ja saavutettavuutta tukevia elementtejä, kuten värikorostuksia ja valikkoja. Myös hakutoimintoja uudistettiin.

Mukaan on tullut myös palvelutietovarannon (PTV) hyödyntäminen osana sivuston informaatiosisältöä. Palvelutietovaranto helpottaa toimipaikkojen ja palvelu- sekä yhteystietojen löytämistä. PTV eli Suomi.fi-palvelutietovaranto on julkishallinnon yhteinen ja keskistetty tietovaranto julkishallinnon tuottamien palveluiden ja asiointikanavien kuvaamiseen.

Nyt toteutetun uudistuksen myötä esille ovat nousseet pääsivujen uudet kuvalliset otsikkokentät, sekä uuden organisaation mukainen rakenne. Rakenteen mukaista uudistusta tehdään sivustolle kevään edetessä. Sivuston uudistamisessa on huomioitu myös mobiilikäyttäjät, sillä tilastojen mukaan noin puolet hyvinvointialueen asiakkaista selaavat verkkosivuja mobiililaitteilla tietokoneen sijaan. Yksittäisten sivujen latauksia arvioidaan Kainuun hyvinvointialueen verkkosivustolta kertyvän tänä vuonna reilusti yli 4 miljoonaa.

Uudistus on toteutettu yhteistyössä suunnittelu- ja ohjelmistoyritys Exove Oy:n kanssa. Parannuksia sivuston käytettävyyteen tullaan jatkossakin toteuttamaan vaiheittain, sillä työryhmä on alusta asti halunnut pitää sivuston tunnistettavana kaikille käyttäjäryhmille. Uudistunutta sivustoa testataan ja kehitetään edelleen yhteistyössä asiakasedustajien kanssa.

Kuten ennenkin, sivuston tietojen ylläpitämisestä vastaavat Kainuun hyvinvointialueen palveluyksiköt.