Tiedote 25.10.2022

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän yhtymähallitus 25.10.2022

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän yhtymähallitus 25.10.2022

Lisätietoja: kuntayhtymän johtaja Maire Ahopelto, puh. 044 777 3033, maire.ahopelto@kainuu.fi ja yhtymähallituksen puheenjohtaja Paavo Oikarinen, puh. 0400 154 522, paavo.oikarinen@pp.inet.fi

Esityslista ja liitteet: https://kainuunsote.cloudnc.fi/fi-FI

 

§ 244 Sopimus Pohjois-Suomen Laboratoriokeskuksen liikelaitoskuntayhtymän (NordLab) purkamisesta ja toiminnan siirtämisestä NordLab hyvinvointiyhtymään

Yhtymähallitus päätti esittää yhtymävaltuustolle, että se hyväksyy osaltaan Sopimuksen Pohjois-Suomen Laboratoriokeskuksen Liikelaitoskuntayhtymän (NordLab) purkamisesta ja toiminnan siirtämisestä NordLab Hyvinvointiyhtymään.

Pohjois-Suomen sairaanhoitopiirit ovat tehneet yhteistyötä laboratoriotoimintojen osalta vuodesta 2013 saakka, jolloin ne yhdessä perustivat Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen liikelaitoskuntayhtymä NordLabin. Jäsenenä Liikelaitoskuntayhtymässä ovat Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite, Länsi-Pohjan sosiaali- ja terveyspalvelujen ja sairaanhoitopiirin kuntayhtymä, Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirien kuntayhtymät sekä Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä.

Uusi lainsäädäntö ei mahdollista toiminnan jatkamista liikelaitoskuntayhtymämallilla, joten yhteistyörakenne on järjestettävä uudelleen. Tämän takia hyvinvointialueet ovat perustaneet NordLab hyvinvointiyhtymän, johon on tarkoituksena siirtää sekä Liikelaitoskuntayhtymä NordLabin nykyinen toiminta, että alueen kunnissa itsenäisesti tuotettu laboratoriotoiminta.

 

§ 246 Eron myöntäminen terveysjohtajan virasta

Yhtymähallitus päätti myöntää eron terveysjohtaja Susanna Haloselle 1.11.2022 alkaen. Terveysjohtaja Susanna Halonen on irtisanoutunut virastaan 1.11.2022 alkaen.