Tiedote 20.05.2020

Kainuun sote - koronatiedote 20.5.2020

Kainuun sote - koronatiedote 20.5.2020

Kainuun koronatilanne on hyvin rauhallinen. Kainuussa on tehty viidenneksi eniten testejä Suomessa, suhteutettuna asukasmäärään. Koronaviruksen ilmaantuvuus on maan kolmanneksi suurin, mutta viimeisen kolmen viikon aikana on ollut vain yksittäistapauksia, jotka ovat kaikki jäljitettävissä. Näin ollen COVID-19 pandemian osalta Kainuun alueella ei ole epidemiaa tällä hetkellä.

Kainuussa on 20.5.2020 mennessä 72 laboratoriotesteissä, sekä kliinisissä tutkimuksissa todettua koronavirustartuntaa. Pa­ran­tu­nei­ta on yli 60. Testit tehdään pääsääntöisesti Kajaanissa ja niitä tehdään noin 100 päivässä. Kajaanin oma testauskapasiteetti riittää hyvin tämän hetken tartuntamääriin Kainuussa. Tarkemmat testimäärät näkyvät THLn koronakartta –palvelussa.

Kainuun sote kehottaa tilanteen rauhoittumisesta huolimatta huolehtimaan edelleenkin hyvästä käsihygieniasta, välttämään fyysisiä kontakteja ja pitämään noin kahden metrin turvaetäisyyden, sekä mahdollisten hengitystieoireiden ilmaantuessa hakeutumaan testiin.