Tiedote 07.09.2021

Kainuun sote osallistuu valmiusharjoituksiin kuluvalla viikolla

Kainuun sote osallistuu kuluvan viikon aikana kahteen eri harjoitukseen PAPU2/2021 eli KAINUU 2021 moniviranomaisharjoitus välillä 3.9-10.9.2021. Harjoituksen pääjärjestäjänä toimii puolustusvoimat. Harjoitus näkyy Kajaanin katukuvassa jalan liikkuvina sotilasosastoina, sotilasajoneuvoina, poliisin ajoneuvoina ja Kainuun soten ensihoidon yksikköinä. Harjoitus tulee näkymään myös Kajaanin Lyseolla, Kainuun musiikkiopistossa ja Kainuun keskussairaalassa, joissa ennalta suunnitellut harjoitukset toteutetaan. Harjoitus näkyy Kajaanin lisäksi myös Hoikankankaalla, Renforsin rannassa, Kuusanmäessä, Paltaniemellä, Kontiomäessä ja Vuosangassa.

Pohjoinen 21-harjoitus järjestetään perinteisesti Kainuun alueella joka toinen vuosi. Harjoituksen tavoitteena on harjoitella moniviranomaisyhteistoimintaa normaaliolojen häiriötilanteissa sekä muissa yhteiskunnan elintärkeiden toimintojen uhkatilanteissa. Harjoitukseen osallistuvat Kainuun soten lisäksi myös mm. puolustusvoimat, Kainuun rajavartiosto, Kainuun alueella toimivat muut viranomaiset, Kajaanin kaupunki sekä soveltuvin osin myös elinkeinoelämän ja vapaaehtoisjärjestöjen edustajat.

Kainuun soten henkilökuntaa osallistuu molempiin harjoituksiin ja harjoitukset saattavat näkyä myös keskussairaalan toiminnoissa. Tämä ei kuitenkaan aiheuta peruutuksia ajanvarauksiin tai hoitotyön estymistä tai viivästymistä.