Tiedote 14.05.2020

Kainuun sote - pandemiatiedote 14.5.2020

Kainuussa on 14.5.2020 mennessä 71 laboratoriotesteissä, sekä kliinisissä tutkimuksissa todettua koronavirustartuntaa. Pa­ran­tu­nei­ta on noin 60. Testejä on tehty noin 1700. Testejä tehdään päivittäin noin 50, valtaosa näytteistä analysoidaan Kajaanissa. Vaikka koronavirustilanne on tällä hetkellä rauhallinen, siitä huolimatta kehotetaan noudattamaan voimassa olevia rajoitustoimia.

Kevään ja koulujen avautumisen riemussakin tulee noudattaa turvavälejä ja pitää kädet puhtaina. Myös koulumatkoilla tulee noudattaa samaa varovaisuutta kuin kouluissa ja muutoinkin.

Kainuun sote käynnistää lähiviikkoina elektiivistä toimintaansa, jota on supistettu koronan vuoksi. Terveydenhuollossa ei ole kohonnutta tartuntavaaraa, sovittuja aikoja ja kontrollikäyntejä ei ole syytä perua koronan vuoksi.

Valtioneuvoston keventäessä rajoitustoimia korostuu yksilön vastuullisuus entisestään. Testausjärjestelyt mahdollistavat nykyisellään tartuntojen toteamisen viivytyksettä. On erittäin tärkeää, että hengitystieoireiset hakeutuvat viivytyksettä testattavaksi. Testitulos saadaan tyypillisesti alle vuorokaudessa. Ennen testiin tuloa, yhteys päivystävään numeroon 116 117.