Tiedote 12.04.2022

Kainuun soten kiireettömien palveluiden supistaminen jatkuu

Kainuun soten kiireettömien palveluiden supistukset jatkuvat. Vaikean henkilöstötilanteen vuoksi työntekijöitä ei kaikilta osin ole riittävästi normaaliin toimintaan.

Erikoissairaanhoidon poliklinikat, perusterveydenhuollon vastaanotot, suunnitellut leikkaukset sekä kehitysvammaisten työ- ja päivätoiminnot ovat toiminnassa vain osittain.

Ikäihmisten palveluissa supistetaan tilapäisesti asiakaspaikkoja Kuhmon Honkalinnassa ja Hyrynsalmen hoitokodissa. Hyrynsalmella supistus koskee kolmea pitkäaikaispaikkaa ja Kuhmossa Hoitokoti Honkalinnassa 7 – 10 paikkaa, joista osa on pitkäaikaispaikkoja ja osa lyhytaikaispaikkoja. Tilanne voi viivästyttää asukaspaikkojen saamista hoitopaikkaa odottavien osalta. Lyhytaikaishoito, esimerkiksi omaishoidon vapaiden osalta, pyritään turvaamaan tilanteesta huolimatta. Supistuspäätökset ovat voimassa 24.4.2022 saakka. Hoitopaikkojen osalta tilannetta seurataan ja paikkoja otetaan käyttöön heti henkilöstötilanteen parantuessa.

Kuhmossa viime viikolla suljettuna olleet röntgentutkimukset toimivat normaalisti. Myös Sotkamossa ja Suomussalmella tk-sairaalan osastojen paikkamäärä normaali huomisesta alkaen viikonlopun supistetumman toiminnan jälkeen.

 

Lisätietoja medialle: vs. kuntayhtymän johtaja Susanna Halonen (044 7970 011)