Tiedote 31.12.2021

Kainuun soten potilas-ja asiakasturvallisuustunnustus 2021 ensihoidolle

Kainuun sote on vuosittain myöntänyt potilas-ja asiakasturvallisuustunnustuksen turvallisuutta edistävästä työstä, toiminnasta ja asenteesta.  Vuoden 2021 potilas-ja asiakasturvallisuustunnustus myönnetään Kainuun soten ensihoidolle.

Ensihoidossa on kehitetty viimeisen vuoden aikana potilas- ja asiakas- sekä työturvallisuutta useasta eri lähestymissuunnasta. Kehittämistyötä on tehty kirjaamiseen, tiedon siirtymiseen ja tiedonkulkuun liittyen. Ensihoito on ollut vahvasti mukana yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa kehittämässä ja uudistamassa palveluja ja toiminnan turvallisuutta sekä ollut aktiivisesti mukana pandemian torjuntatyössä.

Kotiin vietävien palvelujen kehittämisessä ensihoito on tehnyt ennakkoluulotonta, aktiivista ja moniammatillista yhteistyötä kotihoidon, kotisairaalan ja kotisaattohoidon kanssa.

Hyvää potilas-ja asiakasturvallisuuskulttuuria vahvistavaa onnistumisista oppimista, onnistumisilmoituksia (PosiPro), pilotointiin ensihoidossa hyvin tuloksin ja laajennettiin myöhemmin koskemaan koko organisaatiota. Ensihoito pitää yllä ja vahvistaa osaamistaan mm. jatkuvan simulaatio-oppimisen kautta.

Nämä edellä mainitut tekijät ovat osa kokonaisuutta, jotka ovat lisänneet potilas- ja asiakasturvallisuutta parantaen myös potilas- ja asiakastyytyväisyyttä. Esimiesten jalkauttama aktivointi ja uuden oppiminen edistävät henkilöstön hyväksyntää uuteen ja toimintojen vakiinnuttamista osana turvallista kulttuuria.