Tiedote 16.09.2022

Kainuun soten yhteystiedot – näin tavoitat palvelut

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon yhteystiedot ovat saatavissa monin eri tavoin. Asiakkaat voivat ottaa yhteyttä tarpeen mukaan sähköisten asiointikanavien tai puhelinpalveluiden avulla. Toimipisteiden henkilökunta auttaa tarvittaessa paikan päällä asioidessa.

Kainuun soten nettisivuilta sote.kainuu.fi löytyvät kaikki palvelutiedot omilta sivuiltaan sekä hakupalvelun avulla sivulta sote.kainuu.fi/yhteystiedot. Soten neuvontapalvelun ja puhelinvaihteen tavoittaa numerosta 08 61561 tai sähköpostitse palveluneuvonta@kainuu.fi. Omasote-palvelun kautta voi asioida suojatulla yhteydellä suoraan ammattilaisen kanssa sekä tehdä ajanvarauksia useissa eri toiminnoissa.

Keskeiset yhteystiedot on koottu uuteen, myös paperitulosteena saatavaan Asiointi- ja palvelutiedot- oppaaseen. Opas on saatavilla netistä sote.kainuu.fi/yhteystiedot tai pyytämällä sen tulosteena terveysasemien tai KAKS:n neuvonnasta, sosiaalipalveluiden toimipisteistä sekä ikäihmisten palveluneuvonnasta. Oppaan tietoja päivitetään muutosten myötä.

”Valtaosa asiakkaistamme käyttää verkkosivuja tarvittavan tiedon etsimiseen. Osa luottaa perinteiseen soittoon puhelinvaihteen kautta; toisille soittaminen ei ole lainkaan vaihtoehto, mutta yhteydenotto Omasotessa puolestaan tuntuu sopivalta. Kaikkia kontakteja ei ole mielekästä painaa vanhanmalliseen puhelinluetteloon, mutta usein etsityt tiedot on nyt koottu tiiviiseen muotoon myös heitä varten, joita sähköiset kanavat eivät tavoita”, kertoo Kainuun soten viestintäpäällikkö Terho Pekkala.

”Hyvinvointialueen myötä päivitämme vuodenvaihteessa verkkosivustoa. Olemme myös myöhemmin avaamassa chatbot-palvelua, josta voi kätevästi etsiä tietoa tekoälyn avustamana”, jatkaa Pekkala.

Päivystykseen yhteys ensin soittamalla

Päivystysapunumeroon 116 117 ohjeistetaan soittamaan ennen päivystykseen saapumista. Kaikki kiireellinen asiointi ei edellytä päivystyskäyntiä, joten soittamalla saa parhaiten ammattilaisen apua ja neuvoja.

Päivystävä sairaanhoitaja antaa puhelimitse jatko-ohjeet tai arvion vastaanottoajasta, mikäli tilanne edellyttää päivystyskäyntiä. Numerossa on käytössä takaisinsoittopalvelu.

Henkeä uhkaavissa ja muissa hätätilanteissa on aina soitettava hätäkeskukseen 112.

Kiireettömissä tilanteissa ja muussa terveysasioinnissa tulee ottaa yhteyttä omaan terveysasemaan. Terveysasemien vastaanotot toimivat ajanvarauksella aukioloaikojen mukaan. Yhteyden terveysasemalle saa parhaiten joko omasote.kainuu.fi, oman nimetyn yhteyshenkilön kautta tai takaisinsoittopalvelusta. Muina aikoina päivystys toimii Kainuun keskussairaalan yhteispäivystyksessä (päivystysapu numerossa 116 117).

 

Lisätietoja medialle: Kainuun soten viestintäpäällikkö Terho Pekkala 040 688 4050