Tiedote 01.09.2020

Kainuun uuden sairaalan 2a-vaihe on valmis

Kainuun uuden sairaalan toisen vaiheen ensimmäinen rakennuslohko on valmistunut aikataulun mukaisesti elokuun loppuun mennessä. Suunnittelusta ja rakentamisesta vastaava Kainua-allianssi on luovuttanut tilat tilaajalle ja rakennusvalvonta on hyväksynyt ne käyttöön otettaviksi. Syys-lokakuun aikana tilat kalustetaan ja varustellaan toimintaa varten.

Uuden sairaalan valmistuminen on jaettu lohkoihin, joiden avulla potilastyölle ei tarvita väliaikaisia tiloja. Nyt valmistunut 2a-vaihe sisältää poliklinikka- ja osastotiloja 4 150 brm2. Ensi talvena valmistuu seuraavan vaiheen 2950 brm2 entiseen päivystysrakennukseen ja uuden päärakennuksen viimeiseen lohkoon 9650 brm2, vuoden päästä kesällä.

Ensimmäinen vaihe otettiin potilaskäyttöön tammikuussa, jolloin kaksi kolmasosaa sairaalasta, mm. päivystys ja leikkaustoiminta, aloittivat uudessa päärakennuksessa. Käyttöönottovaiheen lopulla Suomeen edennyt koronaepidemia on luonnollisesti vaikuttanut sairaalan toimintaan, mutta uudet tilat ovat mahdollistaneet myös joustavat muutokset eri tilanteissa.

Yksiköt aloittavat lokakuussa

”Olemme nyt saamassa poliklinikka-alueen ensimmäiset osat käyttöön. Potilastyö käynnistyy lokakuun puolessa välissä, kun Kajaanin pääterveysaseman vastaanoton muutto on suoritettu”, kertoo kuntayhtymän johtaja Maire Ahopelto. ”Vaiheittainen käyttöönotto on osoittautunut hyväksi ratkaisuksi, ja nyt jo toimiva sairaala helpottaa uusien muuttajien tuloa”, jatkaa Ahopelto.

Valmistuneet tilat sisältävät sisääntulokerroksessa uuden yleislääketieteen poliklinikan, jonka osana toimii

Kajaanin pääterveysaseman vastaanotot maanantaina 19.10 alkaen. Kolmannessa kerroksessa avautuu lasten ja nuorten poliklinikka 22.10. Satamakadulta sairaalan kuudenteen kerrokseen muuttaa viikolla 43 myös vaativan kuntoutuksen osasto, joka on jatkossa tunnukseltaan C6.

Tilat valmistuivat etuajassa

”2a-vaiheen tilat ovat valmistuneet suunnitelmien mukaan ja jopa puoli vuotta alkuperäistä aikataulua aiemmin. Runkovaihe toteutettiin jo ensimmäisen osan yhteydessä, joten tässä pystyttiin rauhassa viimeistelemään työt. Erityisesti ilahduttaa, että luovutamme tilat ns. 0-virheluovutuksena, jolloin korjauksia tai puutteita ei ole todettu pöytäkirjoissa”, iloitsee Kainua-allianssin projektijohtaja Timo Markkanen

Koronatilanteen vuoksi lohkon käyttöönottoa ei juhlisteta erityisesti, eikä tiloihin järjestetä yleisökierroksia. Kainuun sote pyytää, että kansalaiset välttäisivät tarpeetonta kulkua sairaalassa, eivätkä myöskään omatoimisesti tutustuisi tiloihin.