Tiedote 05.08.2021

Kainuussa keskiviikkona 3 uutta koronatartuntaa.

Keskiviikkona 4.8. Kainuussa todettu 3 kpl uusia koronatartuntoja. Tartunnoista johtuen uusia karanteeneja on määrätty 3 kpl.

Kainuun ilmaantuvuus on nyt 115,3/ 100 000 / 14 vrk. Koko Kainuu on edelleen koronan kiihtymisvaiheessa.

THL:n tilastoissa ovat mukana myös alueella oleskelevat ulkomaalaiset. Myös Kainuun ulkopuolella leiriä pitävät, mutta Kainuun soten toimesta testatut marjanpoimijat ovat kirjautuneet Kuhmon tartuntoihin. Syy tähän on tekninen; testitulokset on kirjattu potilastietojärjestelmään Vartiuksessa työskentelevien hoitajien toimesta, vaikka näytteitä ei ole siellä otettu. Kuhmon tartuntatilanne on rauhallinen, eikä uusia tartuntoja ole viime päivinä todettu.
 

Koronarokotuksia hyvin saatavilla. 2. rokoteannos edelleen 12 viikon kohdalla.

Kainuussa käytössä olevien mRNA-rokotteiden suositeltu annosväli on edelleen 12 viikkoa. THL:n ohjeen mukaan 12 viikon annosväliä voidaan paikallisen harkinnan perusteella lyhentää, mikäli rokotteiden saatavuus alueella on hyvä, eikä annosvälin lyhentäminen viivästytä kenenkään muun ensimmäisen rokoteannoksen saamista. Koska Kainuussa kaikki halukkaat eivät ole saaneet vielä ensimmäistäkään rokotetta, ei 12 viikon annosväliä voida toistaiseksi lyhentää.

Kysymyksiä koronatilanteesta?  

Nopeasti heikentynyt epidemiatilanne herättää monenlaisia kysymyksiä ja tunteita sekä epätietoisuutta. Vastauksia kuntalaisten usein esitettyihin kysymyksiin on koottu verkkosivuille sote.kainuu.fi/koronainfo.