Tiedote 09.01.2021

Kainuussa kolme uutta korontartuntaa - Thl: n uusi maskisuositus

Loppiaisen jälkeen Kainuussa on todettu kolme koronatartuntaa, joista yksi on aiemmin Samoojan kuntoutuskodissa karanteenissa olleella asukkaalla.

Kahden ulkomailta palanneen Kajaanissa asuvan henkilön positiiviset testitulokset on saatu tietoon Helsinki-Vantaan lentokentältä. Heidät on palattuaan ohjattu eristykseen, ja lisäksi neljä ihmistä on asetettu karanteeniin. Sairastuneilla ei ole tekemistä toistensa kanssa eli kyseessä ovat toisistaan riippumattomat tartunnat.

Thl antanut uuden maskisuosituksen

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on 8.1. päivittänyt maskisuositusta, jonka mukaan yli 12-vuotiaiden tulisi käyttää kasvomaskia. Kainuun sote suosittelee kasvomaskeja käytettäväksi aina, kun lähikontakteja ei voida välttää.  

Valtioneuvosto puolestaan suosittelee edelleen välttämään tarpeetonta matkustamista ulkomaille, pois lukien muutamat maat, joiden osalta on luovuttu maahantulon rajoituksista.  Lisäksi maahantulijoille suositellaan 10 vuorokauden omaehtoista karanteenia, jota voi halutessaan lyhentää kahdella vapaaehtoisella maksuttomalla koronatestillä.

 

Lisätietoja:     

 

Olli-Pekka Koukkari, Kainuun soten pandemiapäällikkö (044 797 4668)