Tiedote 30.12.2020

Katinkullan alueella ei ole todettu jatkotartuntoja - yksi uusi tartunta Venäjältä palanneella

Vuokatin Katinkullan koronaryppäissä ei ole todettu jatkotartuntoja. Eilen testattujen henkilöiden tulokset ovat olleet negatiivisia. Kaksi uutta henkilöä on asetettu karanteeniin.

Joulun aikana Katinkullassa havaittiin 12 tartuntaa ulkopaikkakuntalaisilla matkailijoilla ja yhdellä työntekijällä. Yhteensä karanteeniin on näihin liittyen asetettu 32 henkilöä.

Mikäli koronaan viittaavia oireita ilmenee, altistuneita kehotetaan hakeutumaan testiin matalalla kynnyksellä.

Rajan yli matkustusta ei suositella lainkaan

Eilen kajaanilaisella henkilöllä on todettu koronatartunta, joka todennäköisesti on peräisin käynnistä Kostamuksen alueella. Perhepiirissä altistuneita on asetettu karanteeniin. Tapaus ei liity Katinkullan tartuntaketjuihin.

Venäjän ja erityisesti Karjalan tasavallan alueen koronatilanne on erityisen huono. Matkailua rajan yli ei tällä hetkellä suositella lainkaan. Vartiuksen rajanylityspaikalla käynnissä olevaa vapaaehtoista koronaviruksen pikatestausta suositellaan erityisen vahvasti kaikille, joille rajanylitys on välttämätöntä. Lisäksi alueelta palaavia kehotetaan erityiseen varovaisuuteen ja välttämään lähikontakteja matkan jälkeen.

”Huolestuttavaa on, että tällä hetkellä 35 % ammattiliikenteestä kieltäytyy testeistä. Koska tartuntariski on merkittävä, kannustamme paitsi ulkomaisia myös kotimaisia toimijoita kaikin tavoin vaikuttamaan varotoimien parantamiseen”, painottaa Kainuun soten pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari.

Uuden vuoden juhlia kehotetaan vietettävän vain lähipiirin kesken

Uuden vuoden viettoa koskevat samat ohjeet kuin joulun aikana. Varotoimet ovat tarpeen erityisesti kohteissa, joissa liikkuu suuria ihmismääriä. Omassa ”kuplassa”, jossa toimitaan samojen henkilöiden kanssa kuin arkenakin, vältytään parhaiten tartuntariskiltä.

Enintään 20 henkilön yleisten tilaisuuksien kokoontumiskielto koskee esimerkiksi julkisia ilotulituksia.

Matkailukohteissa tulee toimia vastuullisesti ja noudattaa ohjeita ja määräyksiä.

 

Lisätietoja:

Olli-Pekka Koukkari, Kainuun soten pandemiapäällikkö (044 797 4668)

Pirppa Taljavirta, Katinkullan Resort Manager, HRC (0400 832 779)

Mika Kilpeläinen, Sotkamon kunnanjohtaja (044 750 2111)