Tiedote 22.02.2021

Kolme uutta tartuntaa Kainuussa, rokotukset 80 vuotta täyttäneille alkavat

Koronatilanne on Kainuussa perustasolla. Viikonlopun aikaan on todettu 3 tartuntaa, yksi Sotkamossa ja kaksi ulkopaikkakuntalaisilla henkilöillä. Karanteeniin on määrätty yhteensä noin 30 henkilöä.

Kainuun sote suosittelee, että talvilomailijat viettävät aikaa vain oman lähipiirin seurassa ja välttävät väkijoukkoja. Edelleen tulee noudattaa turvavälejä, hyvää käsihygieniaa sekä maskien käyttösuosituksia. Tartuntariski on olemassa tällä hetkellä kaikkialla Suomessa, vaikka alueiden välillä onkin eroja taudin ilmaantuvuudessa. Epidemiatilanne elää koko ajan, ja matkustaminen lisää entisestään riskiä viruksen leviämiselle. Jos on koronavirustaudin oireita, lomailemaan ei kannata lähteä lainkaan. Tällöin tulee hakeutua välittömästi testiin.

Testiin hakeutuminen

  • Testeihin tulee hakeutua viivytyksettä, mikäli koronaan viittaavia oireita ilmenee. Kainuun soten koronatestauspaikat ovat kuntien terveysasemilla tai KAKS:n drive in ­-kaistalla.
  • Suositeltavaa on käyttää älypuhelimen Koronavilkku-sovellusta. Altistumisilmoituksen hälyttäessä tulee ensin ottaa yhteyttä omaan terveysasemaan tai Kainuussa koronavilkku@kainuu.fi

Ohjeet koronarokotusten ajanvaraukseen

Koronarokotukset laajenevat vuonna 1941 ja sitä ennen syntyneisiin. Kyseiseen ikäryhmään kuuluvat tai heidän puolestaan asioivat voivat varata rokotusajan numerosta 044 709 3788. Kyseessä on takaisinsoittolinja, josta soitetaan takaisin 3 vrk:n kuluessa. Rokotusasioissa palvellaan mahdollisimman nopeasti, mutta asukkailta pyydetään kärsivällisyyttä.

Seuraavien rokotusryhmien aikoja ei anneta ennakolta. Rokotuspisteen sijainti varmistetaan ajanvarauksen yhteydessä ja samalla varataan aika tehosterokotukseen. Kaikki rokotteet suunnataan toistaiseksi iäkkäiden ja riskiryhmien rokottamiseen.

Ajanvarausnumerossa ei anneta korona- tai muuta terveysneuvontaa. Lisätietoja koronarokotuksista saa verkkosivuiltamme sote.kainuu.fi/koronarokotukset.