Tiedote 24.02.2023

Koronanäytteenotto Satamakadulla on päättynyt perjantaina 24.2.2023.

Ko­ro­na­näyt­tee­not­to Sa­ta­ma­ka­dul­la van­hal­la Ka­jaa­nin pää­ter­vey­sa­se­mal­la on päät­ty­nyt per­jan­tai­na 24.2.2023.

Val­lit­se­van ko­ro­na­ti­lan­teen ja testauskriteereiden muuttumisesta johtuvan vähentyneen testauksen tarpeen vuoksi ko­ro­na­näyt­tee­not­to Ka­jaa­nis­sa Sa­ta­ma­ka­dun näyt­tee­no­tos­sa, on päät­ty­nyt per­jan­tai­na 24.2.2023. Mah­dol­li­sen koronavi­rus­tar­tun­nan to­tea­mi­seen voi käyt­tää ko­ti­tes­tiä.

Ko­ro­na­vi­ruk­seen- ku­ten mui­hin­kin hen­gi­tys­tiein­fek­tioi­hin liit­tyen oh­jee­na on täl­lä het­kel­lä oi­rei­se­na py­syä ko­to­na ja vält­tää omaeh­toi­ses­ti ko­din ul­ko­puo­li­sia kon­tak­te­ja, kun­nes oi­reet ovat sel­väs­ti vä­hen­ty­neet ja kuu­me on pois­sa. Tar­vit­taes­sa to­dis­tuk­sen pois­sao­los­ta voi pyy­tää en­si­si­jai­ses­ti työ­ter­veys­huol­los­ta tai omal­ta ter­vey­sa­se­mal­ta. 

Mi­kä­li oi­reet ovat vai­keat, yh­teys päi­vys­ty­sa­pu­nu­me­roon 116 117. Ras­kaa­na ole­via suo­si­tel­laan ole­maan yh­tey­des­sä neu­vo­laan, jos ko­ti­tes­ti on po­si­tii­vi­nen.