Tiedote 02.03.2021

Koronarokotukseen vain ajanvarauksella - rokotusjärjestyksen yli 70-vuotiailla ratkaisee ikä, muilla riskiryhmillä sairausperusteet

Koronatilanteessa ei muutoksia

Kainuun alueella ei ole todettu uusia koronatartuntoja.

Vartiuksen rajanylityspaikalla jatkuu joulukuusta asti käytössä ollut maahantulijoiden koronapikatestaus. Kaikki maahantulijat ohjataan terveydenhuollon henkilöstön haastatteluun ja vapaaehtoiseen testiin. Tarvittaessa henkilöt voidaan aluehallintoviraston päätöksellä määrätä terveystarkastukseen.

Koronarokotukseen vain ajanvarauksella - rokotusjärjestyksen yli 70-vuotiailla ratkaisee ikä, muilla riskiryhmillä sairausperusteet

Koronan osalta suurimmassa riskiryhmässä ovat yli 70-vuotiaat henkilöt ja vakavalle koronataudille altistavia sairauksia sairastavat.

Vuonna 1951 tai sitä ennen syntyneiden osalta rokotusjärjestyksen ratkaisee vain ikä, vaikka henkilöllä olisi muita riskiryhmäsairauksia.

Vuoden 1951 jälkeen syntyneiden elinsiirto- tai syöpäpotilaiden rokotusten ajanvaraus on tällä hetkellä avoinna numerossa 044 709 3788. Muiden sairausryhmien rokotuksista ilmoitetaan myöhemmin. Seu­raa­vien ro­ko­tus­ryh­mien ai­ko­ja ei an­ne­ta en­na­kol­ta.

Koronarokotuksia Kainuussa annetaan tällä hetkellä vain ajanvarauksella. Rokotuspisteissä ei ole ajanvaraus- tai neuvontapalveluita.

Palveluiden ruuhkautumisen välttämiseksi asiakkaita pyydetään noudattamaan rokotusohjeita ja odottamaan omaa vuoroaan. Yleinen sote-palveluiden neuvonta vastaa kysymyksiin numerosta 08-61561 sekä sähköpostitse palveluneuvonta@kainuu.fi

Li­sä­tie­to­ja ko­ro­na­ro­ko­tuk­sis­ta saa verk­ko­si­vuil­tam­me so­te.kai­nuu.fi/ko­ro­na­ro­ko­tuk­set.

Lisätietoja:

  • Olli-Pekka Koukkari, Kainuun soten pandemiapäällikkö (044 797 4668)
  • Maire Ahopelto, kuntayhtymän johtaja (044 777 3033)