Tiedote 30.03.2021

Koronarokotukset jatkuvat sairausriskiryhmään kuuluville

Koronarokotukset jatkuvat rajatulle sairausriskiryhmään kuuluville

Koronarokotukset jatkuvat 65 - 69 -vuotiaiden sairausperusteisille riskiryhmille. Alla mainittuun riskiryhmään kuuluvat voivat nyt varata ajan rokotusta varten.

Varaa aika, jos olet syntynyt 1952 – 1956 ja kuulut johonkin seuraavista (riskiryhmä 1):

  • elinsiirto- tai kantasolusiirtopotilaat sekä aktiivihoidossa olevat syöpäpotilaat
  • henkilöt, joilla on vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, vaikea krooninen munuaissairaus vaikea krooninen keuhkosairaus tai Downin oireyhtymä 
  • omaishoidettava ja -hoitaja, joka asuu samassa taloudessa hoidettavan kanssa
  • lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes (muu kuin nuoruustyypin diabetes)

Ensisijainen ajanvaraustapa on Omasoten nettipalvelu, jonka kautta voi valita parhaiten sopivan ajan ilman puhelinruuhkaa. Ajan voi varata myös soittamalla ajanvarauksen takaisinsoittojonoon 08 718 9903.

65 – 69 vuotiaiden ryhmä rokotetaan AstraZenecan valmisteella.

AstraZenecan koronarokotteen saaneita ohjeistetaan ottamaan yhteyttä terveydenhuoltoon välittömästi (päivystysapu 116 117 tai 08 6156 6000), mikäli rokotusta seuraavina päivinä ilmenee poikkeavia oireita, kuten hengenahdistusta, rintakipua, alaraajojen turvotusta tai pitkittynyttä vatsakipua, voimakasta tai pitkittynyttä päänsärkyä, näön hämärtymistä, tai pieniä ihonsisäisiä verenpurkaumia muuallakin kuin rokotuskohdassa

Ikäihmisten rokotukset

Jos olet syntynyt 1949 tai aiemmin

  • varaa aika Omasote-palvelusta. Ajan voi varata myös ajanvarausnumerosta 044 709 3788.

Yli 70-vuotiaiden ikäryhmät rokotetaan Pfizer-Bontechin ja Modernan mRNA-valmisteilla.

Lisäohjeita

Ajanvarausnumeroihin voi soittaa vain omalla ajanvarausvuorolla; numerossa ei anneta rokoteneuvontaa. Takaisinsoitossa voi kestää useita vuorokausia jonotilanteesta riippuen. Ajanvarausyritykset samalle henkilölle useasta eri numerosta hidastavat jonon käsittelyä.

Vapaita aikoja on rajoitettu määrä, ja niitä avataan lisää rokotteiden saatavuuden varmistuttua.  Seuraavien rokotusryhmien aikoja ei anneta ennakolta. Ellet kuulu vuorossa oleviin rokotusryhmiin, ole hyvä ja odota; kaikki saavat rokotteen ajallaan.

Rokotuspaikoilla voi olla ruuhkaa. Saapujia pyydetään noudattamaan pysäköintiohjeita ja varattua aikaa sekä pitämään turvavälit odottaessa.

Ajanvaraus- ja muut ohjeet sekä vastauksia yleisimpiin kysymyksiin löytyy osoitteesta sote.kainuu.fi/koronarokotukset. Erityiset koronaan tai rokotteisiin liittyvät kysymykset pyydetään sähköpostitse korona@kainuu.fi.

Alle 65-vuotiaiden riskiryhmien rokotukset ovat toistaiseksi keskeytetty ja ajat peruttu. Heitä pyydetään seuraamaan ajanvarausohjeita, kun rokotusten käynnistymisestä tiedotetaan.

Lisätietoja:

  • Olli-Pekka Koukkari, Kainuun soten pandemiapäällikkö (044 797 4668)