Tiedote 01.03.2021

Koronatilanne Kainuussa on rauhallinen – hiihtolomailuun varovaisuutta

Viikonlopun aikana Kainuussa ei ole todettu koronatartuntoja. Ilmaantuvuus on alle 10 (tapausta / 100 000 asukasta / 14 vrk). Hiihtolomamatkailun ollessa vilkkaimmillaan matkailijoita kehotetaan edelleen varovaisuuteen ja välttämään oman lähipiirin ulkopuolisia kontakteja.  Erityisesti huo­mio­ta on kiinnitettävä kas­vo­mas­kin käyt­töön ja riit­tä­viin tur­va­vä­lei­hin. Myös yk­si­tyis­ti­lai­suuk­sissa on suositeltavaa noudattaa edellä mainittuja ohjeita.

Alueella on voimassa enintään 20 henkilön yleisötapahtumien kokoontumisrajoitus, ylei­nen mas­ki­suo­si­tus sekä suositus vält­tää maa­kun­ta­ra­jat ylit­tä­vää mat­kus­ta­mis­ta.

Asukkaita pyydetään soittamaan ro­ko­tus­ten ajan­va­rauk­seen vasta omalla vuorolla

Koronarokotusten ajanvaraus on ruuhkautunut takaisinsoittojonoon tulevista tiedusteluista ja tulevien rokotusryhmien soitoista. Tällä hetkellä purkamatonta soittojonoa on n. 600 puhelua. Asiakkaita pyydetään varaamaan aika vasta oman rokotusryhmän vuorolla.

”Saamme runsaasti kysymyksiä ja kommentteja rokotusjärjestykseen liittyen. Kainuussa noudatamme kansallisia rokotusohjeita ja ymmärrämme toki, että joissain eritystilanteissa voi olla epäselvää omasta vuorosta. Rokotukset etenevät sitä mukaan, kun rokotteita saadaan. Ajanvarauslinjalle ei kuitenkaan kannata soittaa kokeiluperiaatteella, koska näin koko toiminta hidastuu. Pyydämme seuraamaan tiedotteitamme tai olemaan yhteydessä palveluneuvontaamme mikäli on epäselvyyttä ”, kertoo pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari.

Yleinen sote-palveluiden neuvonta vastaa kysymyksiin numerosta 08-61561 sekä sähköpostitse palveluneuvonta@kainuu.fi

Ajanvarausvuorossa 1941 syntyneet ja sitä vanhemmat sekä elinsiirto- ja syöpähoidossa olevat

Ajanvarauksen voivat tällä hetkellä tehdä 1941 ja si­tä en­nen syn­ty­neet tai heidän puolestaan asioivat. Lisäksi alle 70-vuotiaat elin- tai kantasolusiirron saaneet henkilöt tai aktiivista syöpähoitoa saavat potilaat voivat varata rokotusajan.

Koronarokotuksen ajanvaraus tehdään soittamalla nu­me­roon 044 709 3788. Ta­kai­sin­soit­to­ tehdään noin kolmen vrk:n ku­lues­sa. Takaisinsoittoja tehdään palvelun nopeuttamiseksi myös iltaisin ja viikonloppuisin; soitot voivat tulla myös tuntemattomasta numerosta.

Torstaina 4.3. otetaan käyttöön ikänsä perusteella rokotusvuorossa olevien ajanvaraus Kainuun Omasote -palvelussa (omasote.kainuu.fi). Sairautensa vuoksi riskiryhmään kuuluvien alle 70-vuotiaiden ajanvaraus tehdään edelleen puhelimitse.

Ennakkotietojen mukaan jatkossa rokotteita saadaan Kainuuseen 1000 – 2000 annosta viikoittain. Pelkästään yli 70-vuotiaita kainuulaisia on noin 17 000, joten nuorempien riskiryhmään kuuluvien rokottaminen käynnistyy hitaasti.

Seu­raa­vien ro­ko­tus­ryh­mien ai­ko­ja ei an­ne­ta en­na­kol­ta. Ro­ko­tus­pis­teen si­jain­ti var­mis­te­taan ajan­va­rauk­sen yh­tey­des­sä. Li­sä­tie­to­ja ko­ro­na­ro­ko­tuk­sis­ta saa verk­ko­si­vuil­tam­me so­te.kai­nuu.fi/ko­ro­na­ro­ko­tuk­set.

Lisätietoja:

  • Olli-Pekka Koukkari, Kainuun soten pandemiapäällikkö (044 797 4668)
  • Maire Ahopelto, kuntayhtymän johtaja (044 777 3033)