Tiedote 05.12.2021

Lauantaina 12 uutta tartuntaa

Eilen lauantaina Kainuussa todettiin yhteensä 12 koronatartuntaa, joista yhdeksän Otanmäen Skoda Transtechin tehtaalla. Muut lauantain tartunnat ovat kajaanilaisilla henkilöillä.

”Tehtaan työntekijät läheisineen on iso kokonaisuus, joten viruksen leviäminen edelleen on mahdollista. Kuluvan viikon osalta tiedossa on nyt 21 positiivista työntekijää. Tartunnanjäljitys ja testaus jatkuu edelleen, joten kokonaismäärä noussee vielä. Mikäli epäilee altistuneensa, on hyvä omaehtoisesti rajoittaa lähikontakteja vaikka oireita ei olisikaan”, ohjeistaa pandemiapäällikkö Lea Käsmä-Ronkainen.

Hyrynsalmen ja Suomussalmen ryppäästä ei ole uusia tartuntoja. Puolankajärven koulutartunnasta tiedossa on kolmisenkymmentä karanteenia.

Sotkamon terveyskeskuksen aiempien tartuntojen vuoksi suljettu osasto voidaan jälleen avata omaisten vierailuille huomisesta 6.12. alkaen.

Oireisena testiin

Kainuun sote kehottaa oireisena hakeutumaan koronatestiin, erityisesti mikäli on rokottamaton tai vielä vajaa rokotussuoja. Mikäli on oireita, on tärkeää olla altistamasta muita eli pidättäytyä kontakteista ihmisten kanssa.

Tartuntatautilaki velvoittaa sairastuneita ja altistuneita avustamaan tartunnanjäljityksessä, jotta jatkotartuntoja voidaan estää. Myös karanteeni- ja eristystoimet ovat laissa määrättyjä toimia, joita tulee noudattaa viranomaisten ohjeiden mukaisesti.

Lisätietoja medialle:

- Kainuun soten pandemiapäällikkö Lea Käsmä-Ronkainen 044 7970 655