Tiedote 30.01.2022

Lauantaina 84 tartuntaa Kainuussa

Lauantaina 29.1. todettiin Kainuussa 84 koronatartuntaa. Tartunnanjäljityksessä on tällä hetkellä noin vuorokauden viive.  Koronatestauspisteissä on käynyt vähemmän asiakkaita aiempiin päiviin verrattuna. Yleistilanne on pääosin ennallaan, keskussairaalassa on muutamia potilaita koronaoireiden vuoksi tarkkailtavana, sekä myös osastohoidossa.

Mi­kä­li epäi­lee al­tis­tu­neen­sa ko­ro­na­vi­ruk­sel­le tai on ko­ro­na­vi­ru­sin­fek­tioon so­pi­via oi­rei­ta, tu­lee ha­keu­tua ko­ro­na­tes­tiin. Vaih­toeh­toi­ses­ti voi teh­dä ko­ti­tes­tin, mut­ta on hy­vä muis­taa, et­tä se ei kor­vaa am­mat­ti­tes­tiä. Koronatesteihin hakeutuminen oireiden ilmetessä on tärkeää, jotta tartuntojen leviäminen tai hoidon tarpeen arviointi voidaan tehdä ajoissa. Koronatestien ajanvaraus tehdään Omasotessa tai puhelimitse 040 165 0020. KAKS:n ja Rajakadun testiasemat palvelevat Kajaanissa päivittäin, muissa kunnissa testaus terveysasemilla arkipäivisin. 

Ko­ro­na­ro­ko­tuk­siin pää­see su­ju­vas­ti kun­tien ro­ko­tus­pis­teis­sä, jois­sa saa edel­leen otet­tua en­sim­mäi­siä ja toi­sia ro­ko­tu­san­nok­sia. Kaik­kia 18 vuot­ta täyt­tä­nei­tä kan­nus­te­taan ot­ta­maan myös kol­mas ko­ro­na­ro­ko­tean­nos. Ris­ki­ryh­miin kuu­lu­mat­to­mil­le 18 - 60-vuo­tiail­le kol­mas ro­ko­tean­nos voi­daan an­taa 4 kuu­kaut­ta toi­sen an­nok­sen jäl­keen. Lisätiedot rokotuksista, rokotuspisteistä ja koronainfoa: sote.kainuu.fi/koronainfo