Tiedote 19.04.2022

​​​​​​​OYS:n lakkotilanne vaikuttaa myös Kainuun keskussairaalaan

Oulun yliopistolliseen sairaalaan kohdistuva hoitajalakko heijastuu myös lähialueille, kuten Kainuuseen. OYS on ilmoittanut, että käytettävissä olevilla resursseilla on vaikea turvata kaikkea toimintaa. Tämän vuoksi potilaita pyritään siirtämään hoitoon muihin sairaaloihin.

Kainuun keskussairaalan on mahdollista ottaa vastaan vain rajallisesti muualta hoitoon tulevia potilaita. ”Tarve kohdistuu paitsi päivystykseen, kiireellisiin leikkauksiin ja tehohoitoon, myös esimerkiksi dialyysipotilaisiin ja synnyttäjiin sekä osastohoitoon. Oma henkilöstötilanteemme ei ole normaali, vaikka työtaistelutoimia ei Kainuuseen tällä hetkellä kohdistukaan. Otamme vastaan kaikki potilaat, jotka voimme, mutta määrä jäänee kerrallaan muutamiin ilman, että muuta toimintaa edelleen supistetaan”, kommentoi johtajaylilääkäri Ritva Kanervo Kainuun sotesta

Aiemmin päätetyt Kainuun soten kiireettömien palveluiden supistukset jatkuvat 24.4. saakka. Erikoissairaanhoidon poliklinikat, perusterveydenhuollon vastaanotot, suunnitellut leikkaukset sekä kehitysvammaisten työ- ja päivätoiminnot ovat toiminnassa vain osittain.

 

Lisätietoja medialle: vs. kuntayhtymän johtaja Susanna Halonen (044 7970 011) ja johtajaylilääkäri Ritva Kanervo (040 688 4307)