Tiedote 05.02.2022

Perjantaina 87 uutta tartuntaa

Eilen perjantaina Kainuussa todettiin 87 koronatartuntaa. Trendi on edelleen laskeva.

KAKS:ssa on tällä hetkellä hoidossa 14 potilasta koronan vuoksi. Useissa kajaanilaisissa hoito- ja hoivalaitoksissa on viikon aikana todettu koronatartuntoja. Riskiryhmien suojaamiseksi kehotetaan rajoittamaan laitosvierailuja vain välttämättömiin.

Kainuu on edelleen epidemian leviämisaluetta, mutta yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia koskevat kokoontumisrajoitukset päättyvät sunnuntain jälkeen. Jatkossa edellytetään laajaa järjestäjien vastuuta tilojen ja tapahtumien osalta. Myös voimassa olevien suositusten noudattaminen on tärkeää, jotta tartunnat pysyvät laskusuunnassa.

Koronatesteihin pääsee Kainuussa edelleen hyvin. Ajat varataan Omasote-palvelusta tai puhelimitse 040 165 0020.

Lisätietoa tarjolla                                                                                                          

Kainuun sote ja Pohjois-Suomen aluehallintovirasto tarjoavat lisätietoa tartuntatautilain voimassa olevista velvoitteista. AVIn verkkosivuilta löytyy runsaasti lisätietoa asiaa koskien.

Koronarajoituksista ja niihin liittyvistä kysymyksistä koostetaan myös videoinfo ensi viikon alussa. Kysymyksiä infoa varten voi lähettää Kainuun soten sivulta sote.kainuu.fi/terveysturvallisuusohjeita tai sähköpostitse korona(a)kainuu.fi 7.2. klo 06 saakka.

Lisätietoja medialle: Pandemiapäällikkö Lea Käsmä-Ronkainen 044 7970 655