Tiedote 16.11.2021

​​​​​​​Riskiryhmien influenssarokotuksiin lisätään ajanvarausmahdollisuus Kajaanissa – asiakkaita pyydetään varautumaan ruuhkiin

Riskiryhmien influenssarokotukset ovat käynnistyneet tänä vuonna vilkkaasti. Rokotushalukkuutta on ollut selvästi aiempaa enemmän, ja etenkin Kajaanin rokotuspisteellä on ollut ajoittain ruuhkaa. Asiakkaiden on suuren kysynnän vuoksi syytä varautua jonoihin ensimmäisten päivien aikana.

Kajaanin Prismassa avautuu rokotuspiste 17.11. alkaen, jossa voi rokottautua ajanvarauksella. Prisman rokotuspiste on avoinna arkisin klo 8.30 – 15.30. Ajat varattavissa 17.11. alkaen Omasote-palvelusta osoitteesta omasote.kainuu.fi (ajanvaraus –> influenssarokotusten ajanvaraus).

”Edellisten vuosien palautteiden sekä samanaikaisten koronarokotusten vuoksi influenssarokotukset on nyt organisoitu kunnissa avoimissa rokotuspisteissä. Rokotuksiin ei ole käytettävissä enempää henkilöstöä, eikä toisaalta soveltuvia tiloja ole vapaana. Prismaan emme voi suuren volyymin avointa pistettä avata, mutta ajanvarauksella vähennämme Kaukametsän rokotusten ruuhkaa”, kertoo neuvolatoiminnan päällikkö Marjo Antikainen Kainuun sotesta.

Tekstiviesti-infoa kajaanilaisille

Kainuun sote lähettää myös tekstiviestitiedotteen influenssarokotusten järjestelyistä 65 vuotta täyttäneille kajaanilaisille, jotka muodostavat suurimman osan rokotusryhmästä. Viesti toimitetaan, mikäli asiakas on antanut soten terveyspalveluille yhteystiedot ja lähetysluvan.

Riskiryhmien influenssarokotukset kuuluvat Suomessa kansalliseen rokotusohjelmaan, josta vastaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Tälle kaudelle riskiryhmien influenssarokotteita on Kainuuseen saatu 27 000 kpl.  Rokotus tarjotaan veloituksetta seuraaviin ryhmiin kuuluville:

  • Sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon henkilöstö
  • Lapset (6 kk–6 v)
  • Raskaana olevat naiset
  • Kaikki 65 vuotta täyttäneet
  • Sairauden tai hoidon vuoksi riskiryhmään kuuluvat
  • Varusmiespalveluksensa aloittavat
  • Vakavalle influenssalle erityisen alttiiden lähipiiri (samassa taloudessa asuva tai toistuvasti lähikontaktissa oleva henkilö)

Neuvolan asiakkaat rokotetaan neuvolakäynnin yhteydessä. Koulu- ja opiskelu-terveydenhuollon asiakkaita pyydetään varaamaan aika omalta terveydenhoitajalta. Kotisairaanhoidon piirissä olevat rokotetaan hoitokäyntien yhteydessä.

Kainuussa riskiryhmiin kuulumattomat voivat hankkia omakustanteisen influenssarokotteen pyytämällä sen suoraan apteekista 31.12.2021 saakka. Suuri kysyntä voi vaikuttaa omakustanteisen influenssarokotteen saatavuuteen apteekeista. Rokotuspisteiden sijainnit ja aukioloajat löytyvät verkkosivuiltamme sote.kainuu.fi/influenssarokotukset.

 

Lisätietoja rokotuksista: Neuvolatyön päällikkö Marjo Antikainen 044 710 1722 tai tulosyksikön päällikkö Maila Moilanen 044 7970 154