Tiedote 08.09.2021

Rokotukset etenevät hyvin, kahden rokotteen 80% rokotekattavuus saavutetaan lokakuussa

Kainuulaisista 12 vuotta täyttäneistä 84,2% on saanut jo yhden rokoteannoksen ja 65,2% kaksi rokoteannosta. Tavoitteena on että lokakuun loppuun mennessä saavutetaan 80% rokotekattavuuden tavoite. Rokotuksia järjestetään vielä ajanvarauksella, mutta 20.9. siirrytään erikseen järjestettäviin rokotuspisteisiin, joihin ei tarvitse varata aikaa. Rokotuspisteissä voivat käydä kaikki Kainuulaiset ja alueella pitkäaikaisesti oleilevat, riippumatta asuinpaikasta. Kainuu on rokotuksissa jo muun Suomen tasolla, edelleen suurin rokotevaje on 20-39 vuotiaissa. Myös 12-15 vuotiaiden rokotekattavuudessa on parantamisen varaa, sen ollessa noin 60%.

Ensimmäisen koronarokotteen saa ajanvarauksella enää tämän ja ensi viikon aikana. Ajanvaraus loppuu kokonaan ja ilman ajanvarausta rokotukseen pääsee 20.9. alkaen, lähempänä ajankohtaa ilmoitettavissa rokotuspaikoissa.

Rauhallinen alkuviikko koronatartunnoissa

Kainuun ilmaantuvuus on nyt 187,5 tartuntaa/100 000 asukasta/14 vrk. Kuluneen viikon aikana Kainuussa on todettu 6 uutta koronatartuntaa, joista 2 ulkopaikkakuntalaisia. Tartunnanjäljityksen ruuhka on saatu purettua ja tällä hetkellä tartunnoista saadaan jäljitettyä 77%. Kajaani on edelleen leviämisvaiheessa ja muu Kainuu kiihtymisvaiheessa, mutta viime viikonlopun ja alkuviikon lukujen perusteella ollaan menossa parempaan suuntaan. Uuden hybridistrategian mukaan määritelmistä ja tartunnan tasoista tullaan luopumaan.

Suurin koronan tartuntariski on edelleen perhe-ja kaveripiirissä. Koronavirus tarttuu sosiaalisissa tilanteissa tehokkaasti. Jokainen voi omalla toiminnallaan hidastaa koronaviruksen leviämistä. On ensisijaisen tärkeää edelleen noudattaa voimassa olevia suosituksia ja rajoituksia.