Tiedote 07.09.2021

Rokotukset etenevät suunnitellusti, alkuviikko rauhallista koronatartuntojen suhteen

Kainuussa todettiin maanantaina 6.9. yhteensä 5 koronatartuntaa, joista 1 Kajaanissa, 2 Sotkamossa ja 2 ulkopaikkakuntalaisilla. Kainuun ilmaantuvuus jatkaa laskuaan, ilmaantuvuusluvun ollessa 201,4 tartuntaa/100 000 asukasta/14 vrk.

Rokotukset etenevät suunnitellusti, uuden hybridistrategian vaikutuksia arvioidaan tänään

Kainuun rokotukset etenevät suunnitellusti. Kaikista kainuulaisista 12 vuotta täyttäneistä on 84,2% saanut ensimmäisen rokotteen ja 65,3% on rokotettu kahteen kertaan. Kainuussa ollaan noin 9500 tehosteannoksen päässä valtioneuvoston uudistetun hybridistrategian tavoitteesta. Tavoite voidaan saavuttaa jo lokakuun aikana.

Valtioneuvoston 6.9.21 päivitetyn hybridistrategian toimintasuunnitelman tavoite on avata yhteiskunta, edistää sen avoinna pitämistä ja tukea monialaisesti epidemian jälkihoitoa, talouden kasvuedellytyksiä ja jälleenrakennusta. Kun rokotusten kohdeväestön (12 vuotta täyttäneet) vähintään 80 % rokotuskattavuus saavutetaan tai kaikilla halukkailla kohdeväestöön kuuluvilla on ollut mahdollisuus saada kaksi rokotetta, valtakunnallisista rajoituksista ja kattavista suosituksista luovutaan. Rajoitustoimien alueellinen asteittainen purkaminen aloitetaan jo aiemmin alueellisen tautitilanteen sen salliessa.

Koronakoordinaatioryhmä kokoontuu seuraavan kerran tänään 7.9. ja arvioi kokouksessaan valtioneuvoston päivitetyn hybridistrategian vaikutuksia koronan vastaisiin toimiin Kajaanissa.