Tiedote 10.12.2021

Skoda Transtechin tehtaan ryppäässä 16 uutta tartuntaa - kannustusta rokottautumiseen

Tänään iltapäivään mennessä tietoon on tullut 16 uutta koronatartuntaa Skoda Transtechin Otanmäen tehtaalla alkaneeseen tartuntaketjuun. Yhteensä työntekijöiden tai lähipiirin tartuntoja on toistaiseksi todettu 102.

”Jatkamme edelleen yhteistyössä työterveyshuollon kanssa henkilöstön testauksia ensi viikollakin. Laaja ketju on tärkeä saada hallintaan testaamisella, koska osa tartunnoista on oireettomia. Sairastuneet ovat tietojemme mukaan lieväoireisia, joka viittaa myös rokotusten suojaavaan vaikutukseen”, toteaa Kainuun soten pandemiapäällikkö Lea Käsmä-Ronkainen.

Kannustusta rokottautumiseen ja varotoimien noudattamiseen

”Henkilöstö on antanut myönteistä palautetta runsaasta koronatestaamisesta. Vaikka sairastumisista onkin kyse, tilanteen selviäminen koetaan myös helpottavaksi”, kuvailee tehtaan tunnelmia henkilöstöjohtaja Pekka Auvinen.

”Meillä on yleisesti ottaen hyvä rokotekattavuus ja erilaisia varotoimia noudatetaan henkilöstön keskuudessa, mutta näistä huolimatta epidemia on levinnyt. Kannustamme siis muitakin edelleen hakeutumaan rokotuksiin ja itse kutakin huolehtimaan varovaisuudesta lähikontakteissa”, painottaa Auvinen.

Lisätietoja medialle:

  • Kainuun soten pandemiapäällikkö Lea Käsmä-Ronkainen (044 7970 655)

Toimitusjohtaja Juha Vierros, Skoda Transtech (050 3947 687)