Tiedote 18.03.2021

Suomen Punaisen Ristin vapaaehtoiset tukevat koronarokotuksia Kainuussa

Käynnissä olevat koronarokotukset aiheuttavat runsaasti lisätyötä terveydenhuollossa. Rokotuksiin sitoutuu paljon työvoimaa ajanvarausten, kirjausten ja itse rokotusten osalta. Onneksi avustaviin tehtäviin on saatu tukea myös vapaaehtoisilta, jotka osaltaan helpottavat työruuhkaa rokotuspisteissä.

Kainuun keskussairaalan rokotuspisteellä toimii tällä hetkellä 12 Suomen Punaisen Ristin vapaaehtoista.  Heidän tehtävinään on toimia vastaanottajana aulatiloissa sekä rokotuksen jälkitarkkailijoina.

”Vapaaehtoisten työ vapauttaa ammattihenkilöitä heidän omiin tehtäviinsä ja on merkittäväksi avuksi erityisesti, kun rokotukset tulevat kestämään vielä kuukausia. Olemme tästä todella kiitollisia”, toteaa Kainuun soten rokotusjärjestelyistä vastaava neuvolatoiminnan päällikkö Maila Moilanen.

Vapaaehtoisten tehtävät ovat ns. matalan kynnyksen tehtäviä, jotka soveltuvat kaikille aikuisille. ”Tarvitsemme lisää avustajia, onhan tämä meille pitkä operaatio. Muutaman tunninkin vuorot ovat isoksi avuksi. Annamme ohjauksen tehtävään, edellytämme vaitiolositoumusta ja ei-riskiryhmään kuulumista; siinä ovat pääedellytykset vapaaehtoisille”, kannustaa Juha Tervo SPR:n Kajaanin osastosta.

Punaisen Ristin vapaaehtoiseksi voi ilmoittautua netissä vapaaehtoiset.punainenristi.fi tai ottamalla yhteyttä paikallisosastoon Kajaaniin 045 3258158 tai Suomussalmelle 0400 96 75 41.

Koronarokotuksia annetaan tällä hetkellä ikäihmisille ja erikseen ilmoitetuille riskiryhmään kuuluville

Nyt ajan koronarokotukseen voivat varata 1946 tai sitä ennen syntyneet kainuulaiset.

  • Varaa Omasote.kainuu.fi tai numerosta 044 709 3788.

Lisäksi rokotusvuorossa ovat sairausperusteiseen riskiryhmään kuuluvat 16 - 69 -vuotiaat, joilla on elin- tai kantasolusiirre, aktiivisyöpähoito, vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, vaikea krooninen munuaissairaus tai vaikea krooninen keuhkosairaus tai Downin syndrooma.

  • Sairausriskiryhmille on avattu oma ajanvarauksen takaisinsoittonumero 08 718 9303; nettiajanvaraus ei ole käytössä.

 

Lisätietoja:

Maila Moilanen, tulosyksikön päällikkö (neuvolat) 044 7970154

Juha Tervo, SPR Kajaanin osasto 045 1323626