Tiedote 24.02.2022

Suomi.fi-valtuuksien rekisteröinti henkilöille, joilla ei ole verkkopankkitunnuksia

Kainuun soten terveysasemilla aloitetaan Suomi.fi-valtuuksien virkailijavaltuutuspalvelun kokeilu. Palvelu on tarkoitettu henkilöille, joilla ei ole verkkopankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta, eivätkä näin voi itsenäisesti tehdä valtuutusta Suomi.fi-valtuudet-palvelussa. Valtuudet voi tehdä tiistaista 1.3.2022 alkaen paperilomakkeella Kainuun soten terveysasemilla, jossa terveyskeskusavustajat rekisteröivät ne Suomi.fi-valtuuksiin. Kokeilu kestää 31.5.2022 saakka, jonka aikana arvioidaan palvelua ja päätetään sen jatkamisesta.

Suomi.fi-valtuudet-lomakkeella täysi-ikäinen, oikeustoimikelpoinen henkilö voi valtuuttaa toisen täysi-ikäisen henkilön hoitamaan puolestaan terveydenhuollon ja sosiaalihuollon asioita sähköisissä asiointipalveluissa (Omasote ja Omakanta) sekä apteekkiasioita. Lomakkeella voi myös perua aiemmin antamansa valtuudet edellä mainittuihin asioihin.

Suo­mi.fi-val­tuu­det ei­vät tois­tai­sek­si mah­dol­lis­ta toi­sen puo­les­ta Oma­so­tes­sa ajan­va­rau­sa­sioi­den hoi­ta­mis­ta ja esi­tie­to­lo­mak­kei­den täyt­tä­mis­tä. Nä­mä pal­ve­lut ovat osa po­ti­las­tie­to­jär­jes­tel­mää, jo­hon Suo­mi.fi-val­tuuk­sis­sa teh­ty val­tuu­tus­tie­to ei vie­lä siir­ry. Val­tuu­tus näi­den asioi­den hoi­ta­mi­seen tu­lee teh­dä tois­tai­sek­si eril­li­sel­lä Ajan­va­rauk­sen ja esi­tie­to­jen val­tuu­tus -lo­mak­keel­la.

Tarkempaa tietoa kokeilusta sekä toimintaohjeet ja lomakkeet verkkosivuilta sote.kainuu.fi/valtuudet

Kokeilu toteutetaan yhteistyössä Digi- ja väestötietoviraston kanssa. Kokeilu on ensimmäinen ja tärkeä askel kohti valtakunnallista toimintamallia.