Tiedote 04.12.2021

Tartuntamäärät nousevat Kainuussa

Eilen perjantaina Kainuussa todettiin yhteensä 12 koronatartuntaa, joista kahdeksan Transtechin tehtaalla Otanmäessä, yksi Kuhmossa, yksi Kajaanissa ja yksi ulkopaikkakuntalaisella henkilöllä.

Puolangan kunta on lisäksi ilmoittanut Puolankajärven koulun oppilaalla todetusta koronatartunnasta. Altistuneita on mahdollisesti useita kymmeniä. Tartunnanjäljitys on meneillään.

Hyrynsalmen ja Suomussalmen ryppäässä ei ole tiedossa uusia tartuntoja tai karanteeneja.

Lauantaina klo 14.30 mennessä uusia tartuntoja on todettu kahdeksan, joista osa liittyy Transtechin tehtaaseen. Testaus ja jäljitys on edelleen meneillään, joten lisätapaukset ovat mahdollisia.

Varovaisuutta ja vastuullisuutta tarvitaan

Kainuun sote kehottaa hakeutumaan koronatestiin erityisesti mikäli rokottamaton tai vajaa rokotussuoja. Mikäli on oireita, on tärkeää olla altistamasta muita eli pidättäytyä kontakteista ihmisten kanssa.

Lisäksi muistutetaan, että laki velvoittaa auttamaan tartunnanjäljityksessä kaikin tavoin, jotta mahdollisesti altistuneet voidaan tavoittaa ja siten estää jatkotartuntoja. Myös karanteeni- ja eristystoimet ovat laissa määrättyjä toimia, joita tulee noudattaa viranomaisten ohjeiden mukaisesti.

 

Lisätietoja medialle:

  • Kainuun soten pandemiapäällikkö Lea Käsmä-Ronkainen 044 7970 655