Tiedote 31.01.2021

Terrafamen teollisuusalueella Sotkamossa on todettu koronatartunta

Sotkamossa sijaitsevan Terrafamen teollisuusalueella työskentelevän urakoitsijan ulkopaikkakuntalaisella työntekijällä on todettu koronavirustartunta. Henkilö on työskennellyt akkukemikaalitehtaan työmaalla viime viikon alkupuolella. Kaikki tiedossa olleet lähikontaktit on tavoitettu ja kuusi ulkopaikkakuntalaista henkilöä on asetettu karanteeniin.

”Terrafame on informoinut alueella työskenteleviä ja ohjeistanut palaamaan töihin vain terveenä sekä hakeutumaan koronatestiin matalalla kynnyksellä”, kertoo kestävän kehityksen johtaja Veli-Matti Hilla Terrafamelta. ”Aiempien tartuntatapausten jälkeen olemme edellyttäneet tiukkoja varotoimia koko tehdasalueella. Esimerkiksi yhteiset ruokalatilat on suljettu ja eri työmaa-alueilla työskentelevät henkilöt pyritään pitämään erillään toisistaan myös taukotiloissa. Kasvomaskia on käytettävä kaikissa sisätiloissa sekä myös ulkona ellei yli 2 m turvaetäisyyttä voida säilyttää” jatkaa Hilla.

Terrafamen teollisuualueella työskentelee suuri määrä laajalta alueelta liikkuvia työntekijöitä. Kainuun sote ohjeistaa tapaukseen liittyen ottamaan viivytyksettä yhteyttä joko oman alueen terveyskeskuksen tai Kainuun soten toimipisteiden kautta, mikäli koronaan viittaavia oireita ilmenee.

Testauspaikat ja ajanvaraus:

  • Sotkamo (ma-to klo 8 – 15.30, pe 8 – 14.30): 08 6156 5009
  • Kainuun keskussairaalan drive in -testaus (ma-su klo 8 – 19): 040 165 0020

Määräysten ja ohjeiden noudattamista korostetaan edelleen

Kainuun sote muistuttaa koronaepidemian kokoontumisrajoituksista, ohjeista ja suosituksista. Erityisesti vapaa-ajan toimintaan sekä alueelta toiselle matkustamiseen liittyvät tartuntariskit tulee huomioida. Lisätietoja saa osoitteesta sote.kainuu.fi/koronainfo.

Älypuhelimiin kannattaa ladata Koronavilkku-sovellus, jolla tietoa mahdollisista altistumisista voidaan välittää tartunnanjäljityksen kautta.

 

Lisätietoja

Olli-Pekka Koukkari, Kainuun soten pandemiapäällikkö (044 797 4668)

Veli-Matti Hilla, Terrafamen kestävän kehityksen johtaja (040 5699 906)