Tiedote 16.08.2021

Tilannetieto ulkomaisten marjanpoimijoiden koronaryppäisiin liittyen

Kainuussa useita koronaan sairastuneita tai altistuneita ulkomaisia marjanpoimijaryhmiä

Koronalle altistuneita ja koronaan sairastuneita ulkomaalaisia marjanpoimijoita on siirretty Lapista Kainuuseen viikonloppuna 14. - 15.8.

Ristijärvellä ja Sotkamossa on yhteensä 83 karanteeniin määrättyä henkilöä. Lisäksi Sotkamossa on majoittuneena 51 eristykseen määrättyä koronaan sairastunutta marjanpoimijaa. Ulkomaalaiset henkilöt on määrätty karanteeniin tai eristykseen Rovaniemellä, mutta Lapin tai Kainuun viranomaisilla ei ole ollut tietoa ryhmien siirtämisestä.

Ryhmät ohjeistettu ja vointia seurataan

Kainuun sote on ohjeistanut marjanpoimijoiden toimeksiantajat työntekijöiden karanteeni- ja eristysmääräysten noudattamisesta. Marjanpoimijat on sijoitettu asianmukaisesti eikä vaaraa tartuntojen leviämisestä ulkopuolisiin ole. Siirretyt poimijat eivät työskentele karanteeni- tai eristysaikanaan.

Karanteeniin määrätyt testataan Kainuun SOTEn toimesta karanteeniaikana. Terveydenhuollon ammattilaiset tarkastavat lisäksi sairastuneiden terveydentilan päivittäin.

Koronavirustartunnat ovat levinneet nopeasti marjanpoimijoiden keskuudessa ja oletettavasti karanteeniin määrätyiltä todetaan edelleen uusia tartuntoja.

 

Lisätiedot:

Pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari 044 797 4668