Tiedote 17.01.2021

Uusia tartuntoja viikonloppuna

Samoojan kuntoutuskodin tartuntaryppäässä on viikonlopun aikana todettu yksi koronatartunta. Kyseessä on karanteenissa ollut perheenjäsen, joten tapaukseen ei liity jatkotartuntariskiä. Tiedossa on tällä hetkellä 12 asukkaan, kahdeksan henkilökunnan ja kolmen lähipiirissä olleen sairastuminen. Virustyypitysten tulokset eivät ole vielä valmistuneet THL:n tutkimuksista, joten toistaiseksi ei ole tietoa mistä viruskannasta on kyse.

Tänään on todettu myös yksi uusi tartunta kajaanilaisella henkilöllä, jonka johdosta myös muutamia henkilöitä on asetettu karanteeniin. Tartunnanjäljityksen tietojen mukaan tapaus ei liity muihin tiedossa oleviin tartuntoihin.

Myös Vartiuksen rajanylityspaikan testauksissa raportoitiin perjantaina yksi uusi positiivinen testitulos. Kainuun sote muistuttaa, että kaikkea tarpeetonta matkustamista tulee välttää, eikä rajat ylittävää matkustusta suositella lainkaan. Ulkomailta palattaessa on tärkeää noudattaa koronatestauksia sekä näihin liittyvää omaehtoista karanteenia.

Lisätietoja:

Olli-Pekka Koukkari, Kainuun soten pandemiapäällikkö (044 797 4668)