Tiedote 16.08.2021

Viikonloppuna 11 uutta tartuntaa - rokotukset 12 vuotiaille käynnistyneet

Kainuussa viikonlopun aikana yksitoista uutta tartuntaa

Lauantaina Kainuussa todettiin kolme uutta koronatartuntaa jo aiemmin karanteenissa olleilla henkilöillä. Kolme altistunutta henkilöä on määrätty karanteeniin.

Sunnuntaina on todettu kahdeksan koronatartuntaa kajaanilaisilla henkilöillä, johon liittyy neljäntoista henkilön altistuminen ja karanteeniin määrääminen. Näistä yksi tartunta on Paltamon lukiossa, jossa opiskelijoita ja opettajia on asetettu karanteeniin ja ohjattu testeihin. Lisäksi Kainuun Opistossa Paltamossa yhdellä henkilöllä on todettu koronatartunta sekä kolmella päivähoidossa olevalla lapsella.

Muiden tartuntojen osalta tartunnanjäljitys on osittain kesken. Tapauksiin liittyy useita altistumisia.

Kajaanin lukion viime viikkoiseen koronatartuntaan liittyvät asianosaiset on tavoitettu ja yhteensä 59 henkilöä asetettu karanteeniin.

Kainuun ilmaantuvuus on nyt 104,2 / 100 000 / 14 vrk. Koko Kainuu on edelleen koronan kiihtymisvaiheessa.

Kainuun sote tiedottaa mahdollisista altistumispaikoista verkkosivuillaan osoitteessa sote.kainuu.fi/altistumispaikat

Rokotukset nuorille käynnistyneet

12 - 15 -vuotiaiden kainuulaisten rokotukset ovat alkaneet Suomussalmelta. Muiden kuntien rokotusaikataulut on myös laadittu ja niistä tiedotetaan oppilaita sekä heidän huoltajiaan. 12 vuotta täyttänyt voi itse päättää rokotteen ottamisesta.

Koululaisten rokotukset suositellaan otettavaksi koulujen rokotusten yhteydessä, jotta muun väestön ajanvaraustoiminta voi jatkua suunnitellusti.

Kainuussa uudet rokotukset annetaan jatkossa kahdeksan viikoin välein. Aiemmin annetut ajanvaraukset säilyvät 12 viikon väleillä, eikä ajanvarausta ole mahdollista muuttaa.

Kainuussa nuoremman väestön rokotuskattavuus on muuta maata alhaisempi. Rokotussuojan parantaminen on tärkeää, jotta yhteiskunnan toimintaa voidaan palauttaa normaaliksi pandemian jäljiltä. Rokotuksilla vähennetään viruksen leviämistä sekä varmistetaan suojaa vaikealta sairastumiselta. Näiden toteutuessa päästään purkamaan erilaisia rajoitustoimia. Nykyisen arvion mukaan tavoitteena oleva 12 vuotta täyttäneiden tehosterokotusten kattavuustaso 85 % voidaan saavuttaa Kainuussa marraskuussa.

 

Lisätiedot:

Pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari 044 797 4668